Nova vest
Košarka

Sreda, 19.06.2019.

21:20

Gudurić doneo Feneru majstoricu

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Anadolu Efes u šestoj utakmici finala šampionata Turske rezultatom 85:69 i tako produžili finalnu seriju.

Izvor: SN

Autor: SN

Gudurić doneo Feneru majstoricu
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Navijači Anadolu Efesa su gladni trofeja, njihovi ljubimci nisu bili šampioni Turske čak 10 godina pošto su 2009. osvojili poslednju šampionsku titulu.

Imali su prednost od 3-2 u seriji i na krilima sjajnih igara bekovskog para Micić-Larkin došli su u Ulker Arenu na možda i poslednji duel sa Fenerbahčeom, ali su izabranici Želimira Obradovića imali spreman odgovor.

Fenerbahče je uspeo da na krilima Marka Gudurića pobedi u 6. meču finalne serije rezultatom 85:69 i izbori majstoricu u Sinan Erdem Domu.

Gudurić je upisao 21 poen za 24 minuta na parketu i uz to uhvatio 6 skokova, pa je skorerski predvodio svoj tim. Njega su ispratili Nikolo Meli, Bobi Dikson, Melih Mahmutoglu i Nikola Kalinić, koji su takođe bili dvocifreni.

U poraženom timu Šejn Larkin je zabeležio 16 poena (1 od 7 za tri), Vasilije Micić 12 uz 3 skoka i 4 asistencije za 34 minuta, isti broj poena imao je i Krunoslav Simon, a Brajan Danston je dodao 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve