Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.06.2019.

22:10

Tomić: Osvojili smo titulu, moramo i sledeće sezone

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da nema euforije posle osvojene titule jer trofeji iz ove treba da se ponove i sledeće sezone.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Tomić: Osvojili smo titulu, moramo i sledeće sezone
Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport

Crvena zvezda je u četvrtom meču finalne serije plej-ofa pobedila Partizan sa 76:75.

Tako su crveno-beli stigli di pete uzastopne titule prvaka države i 20. ukupno.

"Za slavlje je dovoljan samo jedan dan. Osvojili smo ABA i to treba da uradimo opet sledeće godine. Tako je i sa Superkupom i sa domaćim prvenstvom. Samo je jedan dan dovoljan za proslavu, a sledeći da ponovo radimo. Nisam ja za euforiju. "Cilj je od početka sezone bila ABA liga, a osvojili smo i Superkup i ABA ligu i domaće prvenstvo, učinak nam je 100 odsto", rekao je Tomić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Dodao je da nije video snimak poslednjeg napada svog tima i koraka Bilija Berona. Partizan je uložio žalbu.

"Razmišljam onako kako sam od prvog dana. Ne bavim se suđenjem, to nije moj posao. Ja sam trener i samo to treba da radim. Nisam video snimak i ne mogu ništa da kažem", rekao je Tomić.

Nije želeo da govori o narednoj sezoni, uz reči da "sam Bog zna šta će se desiti", a da će na osnovu svog iskustva raditi "dan po dan pa dokle Zvezda dogura".

Čestitao je svojim igračima i svima u klubu.

"Svi igrači su verovali u pobedu, nisu pali ni psihički ni fizički. Postoji ljubav i od domaćih i stranih igrača, a na kraju dođe uspeh. Partizan je vodio, a nije nam pala borbenost. Igrači su verovali da mogu da dobiju. Imali smo mnogo problema na poziciji pet, čestitam posebno Davidovcu jer je igrao na četiri pozicije, izneo je veliki teret. Svako je imao svoj doprinos", rekao je Tomić.

Trener Zvezde je kritikovao uslove u hali "Aleksandar Nikolić" tokom cele finalne serije, ali je dodao da je tako kako jeste i da "mora da se igra, nema druge".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve