Nova vest
Košarka

Subota, 15.06.2019.

18:30

Zvezdi uzbudljiv derbi, šampion vodi 2-1 u finalu!

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u večitom derbiju u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Partizana sa 96:90.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zvezdi uzbudljiv derbi, šampion vodi 2-1 u finalu!
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Tako su izabranici trenera Milana Tomića poveli u finalnoj seriji plej-ofa Superlige sa 2:1 čime su odbranili prednost domaćeg terena.

Crveno-beli su u ovom susretu biti oslabljeni neigranjem povređenog Ognjena Dobrića, ali to se nije osetilo previše, jer je šampion ABA lige vodio tokom većeg dela utakmice.

Praktično, Crvena zvezda sada ima meč loptu za osvajanje duple krune, pete uzastopne titule prvaka i 20. u klupskoj istoriji.

Nije bilo lako doći do nje, ali igračima oba tima treba čestitati na velikoj borbenosti i odličnoj igri po teškim uslovima i velikoj sparini u hali. Na kraju, izabranici Milana Tomića imali su mirniju ruku, uz to je Partizan u finišu načinio nekoliko neoprostivih grešaka i izostala je ona finalna drama koju smo imali već nekoliko puta u ovoj sezoni kada su i sekundi odlučivali o pobedniku.

Tragičar derbija je košarkaš crno-belih Rade Zagorac koji je na 47 sekundi pre kraja meča zbog gaženja linije prilikom izvođenja lopte sa strane prigovorio nešto sudiji i dobio tehničku grešku!

Beron je to kaznio poenima sa linije bacanja a Kejsi Rivers trojkom doneo prednost Zvezdi koja je praktično značila i pobedu.

Gotovo ceo meč je bio izjednačen, Crvena Zvezda je bila ta koja je uglavnom bila u vođstvu, ali nikada da bi mogla komotno da diše. Ta razlika se kretala u rasponu do najviše deset poena, tokom treće deonice 79:69, ali Partizan se nije predavao.

Crno-beli sui pored problema sa ličnim greškama na centarskim pozicijama uspevali da se odurže u igri, sve do tog finiša i tih nekoliko situacija i grešaka koje su kopnačno prelomile na stranu domaće ekipe.

Crvena Zvezda je na isteku prve deonice imala prednost od četiri poena (22:18), da bi ma poluvreme otišla sa svega tri poena viška, 48:45.

Do kraja susreta nisu gubili prednost, Partizan je povremeno uspevao da priđe na svega tri poena, ali kada je trebalo da dodaju gas i načine preokret, kao da nisu imali snage za to.

U timu pobednika najefikasniji je bio Bili Beron sa 25 poena (7/9 iz igre). Dejan Davidovac je postigao 17, Majkl Odžo i Mohamed Faje po 11.

U timu Partizana, sjajno veče imao je Vanja Marinković koji je susret završio sa 21 poenom. Aleks Renfro je takođe bio raspoložen sa 18 poena, Ognjen Jaramaz je zabeležio 15, a Nikola Janković 11 poena.

Naredni. četvrti meč igra se već u ponedeljak, 17. juna sa početkom u 19 časova i u njemu je domaćin ekipa Partizana.

Sve detalje susreta mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

466 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d