Nova vest
Košarka

Subota, 15.06.2019.

18:15

Fener izjednačio, Efesu nije bio dovoljan ni Micić sa 16 poena

Košarkaši Fenerbahčea izjednačili su rezultat u finalnoj seriji šampionata Turske na 2:2 pošto su u četvrtoj utakmici pobedili Anadolu Efes sa 82:73.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fener izjednačio, Efesu nije bio dovoljan ni Micić sa 16 poena
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Fener je pred svojim navijačima tako uspeo da trijumfuje u meču koji je bio izuzetno interesantan i u kojoj je bilo dosta preokreta.

Izabranici trenera Željka Obradovića su stekli prednost od +13 tokom prve četvrtine koju sz na krajub završili sa deset poena prednosti (25:15).

Ipa, Efes je uspeo da do poluvremena smanji prednost domaćina na svega pet poena (42:37), da bi početkom i sredinom treće četvrtine stigli i do pet poena prednosti.

Ipak, Fenerbahče je nošen podrškom sa tribina uspeo da se trgnu i da u finišu trećeg dela stignu do devet poena prednosti (69:60).

Efes je uspeo da napravi seriju od 8:0, da bi na dva i po minuta do kraja trojkom Micića rezultat bio izjednačen, 72:72.

Meč je u korts domaćina preokrenuo Mahmutoglu, Fener je u finišu bio mirnije ruke i tako je stigao do izuzetno važne pobede.

U timu Fenerbahčea Nikolo Meli je postigao 19 poena, Kostas Slukas tri manje, dok su Ahmet Duverioglu i Melih Mahmutoglu susret završili sa po 12 poena. Nikola Kalinić je postigao osam, a Marko Gudurić pet poena.

U timu Anadolu Efesa najefikasniji je bio Vasilije Micić sa 16 poena. Šejn Larkin je postigao 14, a Adrijen Moerman 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve