Nova vest
Košarka

Petak, 14.06.2019.

23:00

Srpkinje posustale u prvoj proveri, Rusiji pobeda u Renu

Košarkašice Srbije poražene su u prijateljskoj utakmici od Rusije u francuskom Renu rezultatom 76:67(20:14, 15:28, 23:10, 18:15).

Izvor: SN

Autor: SN

Srpkinje posustale u prvoj proveri, Rusiji pobeda u Renu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Marina Maljković je na ovom susretu izvela kombinovan sastav, probala neke drugačije varijante, pa je usledio i poraz.

Iako je Srbija igrala bez Sonje Petrović, utakmica koju su odigrale izabranice Marine Maljković zaista nije bila loša, a nekako najbolji period igre bila je druga četvrtina.

Tu je napravljena serija 24:4 i srpske košarkašice su pred odlazak na "veliki odmor" imale prednost od sedam poena razlike, 42:35. U trećoj deonici je viđena velika borba i egal meč, a sredinom poslednjeg kvarta Ruskinje su uspele da prelome meč i upišu prvu pobedu.

"Borile smo se svih 40 minuta. Dosta smo grešile na skoku, nismo dobro gradile. Treba da znamo da su one jedna dominantna ekipa u skokovima, kao što će biti i preostale dve ekipe protivnice u grupi na Evropskom prvenstvu. Izvući ćemo pouke iz ove utakmice i pokušati da se što bolje pripremimo za sutrašnji duel", istakla je kapitenka Jelena Bruks (bivša Milovanović).

Najefikasnija u našem timu bila je Aleksandra Crvendakić sa 18 poena, a dvocifrena je bila i Jelena Bruks sa 12. U timu Rusije Logunova je postigla 13, Vadejeva 11, a Leškovceva i Maiga po 10 poena.

"Ostalo je još malo do prvenstva. Znamo koje su nam greške i šta treba još da uradimo do 27. juna. Danas je presudio naš lošiji skok, što može da nam generalno predstavlja problem. Verujem da ćemo to ispraviti i da ćemo spremne dočekati šampionat ", rekla je Aleksandra Crvendakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve