Nova vest
Košarka

Petak, 14.06.2019.

21:45

Panatinaikosu 38. titula šampiona Grčke

Košarkaši Panatinaikosa "počistili" su Promiteas i posle pobede od 111:77 u trećoj utakmici finala ponovo postali šampioni Grčke.

Izvor: SN

Autor: SN

Panatinaikosu 38. titula šampiona Grčke
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Ovo je treća domaća titula u tri godine za košarkaše Panatinaikosa.

Izabranici Rika Pitina bili su dominantni od samog starta i već tokom prve deonice uspostavili su vođstvo od 31:8, a već do poluvremena ubacili su preko 60 poena, pa je na semaforu pisalo 62:34 pred odlazak na "veliki odmor".

Svima je bilo više nego jasno da se Promiteas neće rezultatski vraćati u ovaj susret i pojedini navijači "zelenih" već su počeli da slave. Na kraju su Atinjani ubacili 111 poena uz sjajne role čak šestorice njihovih košarkaša koji su bili dvocifreni.

Jorgos Papajanis je imao 16 poena i 9 skokova, Dešon Tomas takođe 16 poena, samo je on uhvatio četiri skoka manje dok je Met Lodžeski ubacio 13 poena.

Tanasis Adetokumbo je susret završio sa 12 poena, Kit Lengford je dodao 10, a Kalates 12 i 9 asistencija. Ovo je inače bila jedina Kalatesova utakmica u doigravanjima na kojoj nije postavio dabl-dabl učinak.

U redovima Promiteasa, Legnston Hol je bio najefikasniji sa 12 postignutih poena i 8 skokova, dok je Toni Majer imao 10. Ostaje zabeleženo da je petnaestogodišnji Lefteris Mancukas bio u startnoj postavi i za 29 minuta na parketu postigao je 6 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve