Nova vest
Košarka

Sreda, 12.06.2019.

22:18

Tomić: Nije nam presudio Zagorac

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić ne misli da je trojka Radeta Zagorca presudila njegovoj ekipi.

Izvor: LN

Autor: LN

Tomić: Nije nam presudio Zagorac
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 73:72, u drugom meču finala Superlige Srbije.

On je rekao je da se utakmica protiv Partizana preokrenula dva i po minuta pre kraja, nakon dve greške njegovog tima i da je to razlog poraza crveno-belih.

"Pravi derbi, tvrda utakmica. Mislim da se utakmica preokrenula u poslednjih dva i po minuta kad smo vidili sedam razlike... Rekao sam igračima da moramo da kontrolišemo utakmicu 40 minuta i da ne pravimo greške, jer znamo da je Partizan najjači u kontrama. Naše dve greške su vratile rezultat, tu se preokrenula utakmica i to bio razlog što smo izgubili. Nije razlog što je Zagorac dao šut za tri poena", rekao je Tomić novinarima posle meča.

Na konstataciju novinara da je Zvezda u svim parametrima bila bolja od Partizana, osim u skoku u napadu, Tomić je kazao da mislim da to nije bio problem.

"Bile su dve-tri greške u poslednja dva i po, tri minuta, tu je preokrenut rezultat. Mogli smo bolje da zagradimo, mogli smo bolje da odradimo taj posao... 1:1 je, nastvaljamo dalje", rekao je Tomić.

Uslovi za igru u dvorani "Aleksandar Nikolić" bili su nemogući, a sa tim se slažio i Tomić.

"Najteže je igračima. Velika je vrućina... Šta? Da apelujemo da se stavi klima? Rekli smo 100 puta do sada. Bilo bi bolje da stavi... Uslovi su nenormalni"
, rekao je Tomić.

Košarkaš Zvezde Filip Ćović, koji je uz trenera bio na konferenciji za medije, kazao je da njegova ekipa nije loše branila poslednji napad u kojem je Rade Zagorac pogodio trojku za pobedu.

"Čestitao bih Partizanu na pobedi. Bila je tvrda utakmica, teška, kao što je bila i prva. Odlučila je, na našu žalost, ta jedna lopta, jedan šut. Ne mogu da kažem da smo loše branili, ali na našu žalost taj jedan šut je odlučio utakmicu", rekao je Čović i dodao:

"U ovakvim utakmica nema opuštanja, možete da pogrešite i to se dešava, Bili je bio na lopti, sad da li mogao da bude malo bliže... To su stotinke. Mislim da nije odigrana loša odbrana".

Treća utakmica finalne serije na programu je u subotu od 18 časova, a domaćin će biti Zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve