Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.06.2019.

17:59

Đorđevićev Virtus "osramotio i ošamario" KS Italije

Virtus Bolonja, aktuelni šampion FIBA Lige šampiona, odlučio se za nastup u Evrokupu naredne sezone.

Izvor: LN

Autor: LN

Đorđevićev Virtus
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Tu informaciju potvrdila je "Gazeta delo Sport", koja je prenela reči predsednika Košarkaškog saveza Italije Đanija Petručija.

Petruči je bio razočaran odlukom šampiona Lige šampiona, koji je, kako navodi, prekršio ugovor koji je potpisao.

"Žao mi je i razočaran sam. POništili su ugovor koji su imali i ošamarili i FIBA i FIP (Savez Italije). Pre godinu dana Bolonja je dobila 'vajld kard' uz našu pomoć, a samo dva meseca pre nego što su osvojili titulu dobili su novi 'vajld kard' iako nisu bili osigurani za učešće naredne sezone. Takođe, pored uspeha dobili su i milion evra, a sada žele da se presele u drugo takmičenje uprkos potpisanom ugovoru", istakao je Petruči.

Nedavno su se pojavile informacije da će tim koji sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević uključiti u trku za 'vajld kardom' Evrolige, ali su se te spekulacije ispostavile kao netačne.

Ipak, dovorom sa EL oko igranja u Evrokupu Virtus je sebi obezbedio nešto lakši put u eventualnom apliciranju za 'vajld kard' u nekoj od narednih sezona.

Petruči je u izjavi za Gazetu najavio sastanak unutar Saveza, koji je ovakvim ponašanjem italijanskog kluba umanjio sebi šanse da bude domaćin Evropskog prvenstva 2021. godine, koje su u organizaciji FIBA.

"Ovo je korak unazad za nas koji je bacio senku na FIP i osramotio ga – toliko da ću sledeće nedelje morati da sazovem posebno veće kako bih video naše opcije za organizovanje EP", dodao je predsednik KS Italije.

Uprkos tome što je osudio potez tima iz Bolonje, Petruči je objasnio da ne može ništa da uradi kako bi promenio tu odluku.

"Ne možemo da sankcionišemo klubove zbog ovakvih incidenata. Ništa neću pitati Virtus, oni jednostavno sami moraju da donesu zdravorazumske odluke. U ovom slučaju mislim da bi FIBA trebalo da se zaštiti", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve