Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.05.2019.

21:48

Trinkijeri: Nismo najtalentovanija verzija ove sezone, ali igrači imaju moje poštovanje

Trener Partizana Andrea Trinkijeri nije siguran kako će njegov tim izgledati u plej-ofu Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Trinkijeri: Nismo najtalentovanija verzija ove sezone, ali igrači imaju moje poštovanje
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Crno-beli su grupnu fazu završili sa maksimalnih deset pobeda, a sada ih očekuje polufinale sa FMP Železnikom.

"Sigurno smo roster u odnosu na ABA ligu mnogo promenili. Ne znam kako ćemo igrati u plej-ofu, ali ova ekipa je dobro radila. Uspeli smo da svi igrači, čak i najmlađi igraju, da imaju ulogu. Posle prva tri meča koja nismo shvatali kako se igra KLS, našli smo način da skupa igramo napad i odbranu. Zadovoljan sam sa ekipom, radom, pristupom, i sada bih voleo da nastavimo kako smo igrali poslednje utakmice", rekao je Trinkijeri.

"Možda nismo najtalentovanija verzija našeg rostera iz ove sezone, ali svi igrači maju moje poštovanje kako rade i kako nose ovaj dres na terenu. Sada ćemo igrati na svakih 48 sati: Što smo uradili, uradili smo. Sada ide koncetracija, i mentalna tvrdoća i da igramo skupa. Napad i odbranu. To je plan", istakao je Trinkijeri.

Centar Marko Pecarski je naglasio značaj učinka od 10-0.

"Završili smo grupu fazu bez poraza, što je dobra uvertira za plej-of. Takvo izdanje nam je dalo i samopouzdanje. Sada imamo nekoliko dana da se pripremimo za FMP",
poručio je Pecarski.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Mega Bemaks. Polufinale plej-ofa igraće se na dve pobede – prvi mečevi su 2. i 3. juna, a revanši 4. i 5.

Eventualne "majstorice" su 6. i 7. U zavisnosti od rezultata, finale će početi 8. ili 10 juna.

Igraće se i serija za treće mesto, a termini su 11, 13. i 16. jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve