Nova vest
Košarka

Subota, 25.05.2019.

17:49

Saša Čađo: Borićemo se za svaku loptu

Košarkašica Srbije Saša Čađo rekla je da će se košarkašice boriti za svaku loptu na predstojećem Evropskom prvenstvu i dodala da se nada "finim" rezultatima.

Izvor: SN

Autor: SN

Saša Čađo: Borićemo se za svaku loptu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Na nama je da se borimo za svaku loptu i da ostavimo srce na terenu od prve do poslednje sekunde i nadam se finim rezultatima uz podršku sa tribina", rekla je Čađo za sajt KSS.

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije Srbije za EP traju već deset dana na Zlatiboru. Ekipa stiče kondiciju i uigrava se za Evropski šampionat koji će se ovog leta održati u Srbiji i Letoniji.

Čađo, koja se sa reprezentacijom popela na krov Evrope 2015, a godinu dana kasnije stigla i do olimpijske bronze, kazala je da se na pripremama radi veoma kvalitetno.

"Ove godine imamo više trčanja, pošto je kratak period do šampionata. Sastav je malo izmenjen, imamo par novih igračica. Marina se vratila što nam mnogo prija. Ona je sa nama već duži period uz malu pauzu i nastavili smo sa istim načinom rada kao i pre. Nema tu nekih većih promena. Jednostavno mnogo radimo, mnogo truda ulažemo svaki dan, i mi igračice i svi članovi stručnog štaba koji daju sve od sebe da nam olakšaju posao i da nas što bolje prireme za prvenstvo", rekla je ona.

Još jedna osvajačica bronzane medalje na Igrama u Riju Dragana Stanković istakla je odličnu atmosferu na pripremama.

"Pripreme teku u najboljem redu. Ovaj deo je najnapornijih i psihički i fizički, pa je potrebno vreme kako bismo ušli u kondiciju i ritam. Radimo naporno kako bismo napredovale i što bolje se pripremile za predstojeće EP. Igramo protiv jakih reprezentacija u grupi koje imaju veliki kvalitet, pogotovo na pozicijama plejmejkera i centra", rekla je Stanković.

"Pozivam naše navijače da na šampionatu budu naš šesti igrač", dodala je ona.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmičiće se u grupi D u Zrenjaninu, gde će u Kristalnoj dvorani za protivnike imati selekcije Belorusije, Rusije i Belgije.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve