Nova vest
Košarka

Subota, 25.05.2019.

16:35

Budućnost saopštenjem otkrila pod kojim uslovom će ostati u ABA

Košarkaški klub Budućnost oglasio se saopštenjem posle Skupštine ABA lige održane u petak.

Izvor: LN

Autor: LN

Budućnost saopštenjem otkrila pod kojim uslovom će ostati u ABA
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Podgoričani su objavili saopštenje kojim su naveli dve veoma bitne odluke po njih koje su donesene na Skupštini.

Oni su, takođe, veći deo saopštenja posvetili priči o kontroverznoj finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde, u kojoj su poraženi posle majstorice u Beogradu.

Saopštenje KK Budućnost prenosimo vam u celosti.

"Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banjaluci, Budućnost Voli se zahvaljuje gospodinu Igoru Dodiku, predsedniku lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu.

Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.

Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne – nije prihvaćen izveštaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi ligu.

Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou.

Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obeležile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo deo ABA lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj – košarka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d