Nova vest
Košarka

Subota, 25.05.2019.

08:40

"Priština u ABA? Nema više mesta za srpske klubove"

Predsednik ABA lige Igor Dodik stavio je tačku na spekulacije o navodnom planu KK Priština da se uključi u ABA ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: ABA/Igokea/Nenad Vuruna

Predstavnici kosovskog kluba su nedavno najavili da će dostaviti ABA potrebnu dokumentaciju kako bi se uključili u takmičenje.

Međutim, uoči Skupštine ABA lige u petak u Banjaluci čelnici takmičenja su istakli da nisu dobili nikakav zahtev iz prištine, a nakon sednice je istu temu prokomentarisao i Dodik.

Pročitajte još Čović i Bokan kažnjeni, otpušten menadžment ABA lige

"Oni su pre dve godnie poslali zahtev i tad je odbijeno. Sad su najavili i po mojim saznanjima nisam bio siguran da ćemo imati većinu da se to odbije. Zato sam kao generalni menadžer Igokee najavio da ćemo istupiti ako se bude to bude razmatralo. Po pravilniku, Srbija ima najviše pet učesnika koji se mogu takmičiti, tako da šesti ne postoji", rekao je Dodik gostujući na televiziji "ATV".

Što se tiče zahteva grčkih velikana Olimpijakosa i Panatinaikosa, odluka još nije doneta jer je Skupština ABA procenila da nemaju potpunu dokumentaciju kako bi se glasalo.

Nova sednica Skupštine trebalo bi da se održi već naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d