Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.05.2019.

23:30

Najveći talenat Evrope igraće za Srbiju? – Đorđević: Sine, čekamo te FOTO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević sugerisao je da se jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope odlučio za igranje za "orlove".

Izvor: LN

Autor: LN

Najveći talenat Evrope igraće za Srbiju? – Đorđević: Sine, čekamo te FOTO
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Mario Nakić, verovatno najtalentovaniji mladi košarkaš u Evropi, prethodnih dana na meti je medija, pošto je uskoro morati da se odluči da li će predstavljati reprezentaciju Srbije, zemlje u kojoj je rođen, reprezentaciju Hrvatske, zemlje porekla njegovog oca, ili neke treće.

17-godišnji Nakić je, ponovo, zapao za oko javnosti dominantnom partijom na Fajnal foru juniorske Evrolige, gde je sa Real Madridom osvojio titulu.

On se posebno istakao u finalu protiv Mega Bemaksa sa 33 poena, 8 skokova i 4 asistencije, uz deset iznuđenih faulova.

Đorđević je na svom Tviter profilu čestitao Nakiću i postavio sliku sa njim, uz opis: "Sve čestitke, sine... Čekamo te", te je stavio zastavu Srbije pored komentara.

Mario je sin Hrvata iz Rijeke Iva Nakića, koji je nakon Cibone 1985. i 1986, postao prvak Evrope i sa Partizanom 1992, što se nije svidelo hrvatskoj javnosti s obzirom da je građanski rat uveliko trajao.

Ovakav komentar Đorđevića može se shvatiti kao potvrda reči selektora reprezentacije Hrvatske Veljka Mršića i potpredsednika KSS Igora Rakočevića, koji su izjavili "da je Mario trenutno bliži igranju za Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve