Sad je i zvanično – Olimpijakos izbačen u drugu ligu!

Košarkaški klub Olimpijakos izbačen je u drugu grčku ligu posle odluke da se ne pojave u plej-ofu.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Čelnici košarkaške lige Grčke objavili su da je Olimpijakos iz Pireja izbačen iz elitnog domaćeg takmičenja, pošto su "održali obećanje" i nisu se pojavili na prvoj utakmici plej-ofa protiv Panatinaikosa.

Kako stoji u saopštenju, "Olimpijakos je prebačen u niži rang zbog odbijanja da učestvuje u doigravanjima i sankcionisani su eliminacijom iz ovogodišnjeg plej-ofa, tako da Olimpijakos ove sezone više neće igrati košarku. Rezultati Olimpijakosa su "izbrisani", tim je poslat na začelje i neće biti naknadnog ulaska u doigravanja umesto Olimpijakosa".

Pred početak plej-ofa, Olimpijakos je najavio da neće igrati u Kupu Grčke protiv Panaitnaikosa ukoliko arbitri budu Grčkog porekla. "Crveni" su takođe predali utakmicu u domaćem šampionatu zbog "neregularnog suđenja".

Naravno, priče o dolasku Olimpijakosa u ABA ligu su i dalje aktuelne i biće veoma interesantno da se vidi rasplet čitavog događaja, pošto je poznato da su čelnici ABA lige još ranije najavili, da se u ABA ligu može ući samo iz ABA 2.