Nova vest
Košarka

Sreda, 22.05.2019.

23:06

"Mario je bliži tome da igra za Srbiju"; "Moramo da uradimo sve da izabere Hrvatsku"

Talentovani košarkaš Real Madrida Mario Nakić bi mogao da izabere da nastupa za reprezentaciju Srbije.

Izvor: SV

Autor: SV

screenshot/Sportklub

MVP finalnog turnira juniorske Evrolige bi imao pravo da ponese dres “Orlova“, ali i Hrvatske i Španije.

Potpredsednik KSS Igor Rakočević je za Večernje novosti rekao da je razgovarao sa mladim košarkašem tokom F4 Evrolige u Vitoriji.

“Pitao sam ga kako razmišlja o reprezentativnoj budućnosti, s obzirom na to da je prošao program Razvojnog trenažnog centra KSS. Rekao mi je da je bliži tome da igra za Srbiju nego za neku drugu reprezentaciju. Naravno, mi želimo da igra za nas, nećemo pritiskati momka, ali smo mu stavili do znanja da smo mu na raspolaganju za sve što mu je potrebno“, rekao je Rakočević.

O Mariju je govorio i selektor reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić, koji je preneo šta mu je rekao otac mladog igrača – Ivo Nakić, nekadašnji košarkaš Partizana i član slavne generacije koja je osvojila titulu šampiona Evrope 1992. godine.

“Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo su mu porodica i prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su selektor Srbije Đorđević i predsednik KSS Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Moramo se hitno naći s momkom i uradimo sve što možemo da ipak izabere Hrvatsku“, rekao je Mršić.

Mario je rođen u Beogradu 2001. godine, igrao je u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, pre nego što je 2015. godine prešao u Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d