Nova vest
Košarka

Sreda, 22.05.2019.

09:40

MVP juniorske Evrolige bira između Srbije i Hrvatske

Raspad Jugoslavije "naterao" je brojne sportiste rođene u mešovitim brakovima da biraju za koju zemlju će da nastupaju. Poslednji u nizu je Mario Nakić.

Izvor: AK

Autor: AK

MVP juniorske Evrolige bira između Srbije i Hrvatske

Mario je sin Hrvata iz Rijeke Iva Nakića, koji je nakon Cibone 1985. i 1986, postao prvak Evrope i sa Partizanom 1992, što se nije svidelo hrvatskoj javnosti s obzirom da je građanski rat uveliko trajao.

Ivo se po okončanju igračke karijere 2001. (Manresa, Hapoel, Krško, Kvarner, Vircburg, Krka, Laško) vratio da živi i radi u Beogradu, gde se oženio Srpkinjom Zoricom.

Mlađi Nakić je rođen u Beogradu 2001, ponikao je u KK Zemun, 2013. je prešao u Partizan, da bi ga 2015. primetio Real i odmah doveo.

Visok je 200 cm i težak 85 kg, univerzalac je koji podjednako dobro "pokriva" pozicije beka i krila. On je odlučio za koga će da igra.

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala'', naveo je Nakić junior.

Ove sezone je debitovao za seniorski tim "kraljevskog" kluba, a pre nekoliko dana je predvodio juniorski tim Real Madrida to titule u Evroligi.

Dominirao je protiv Mege Bemaks sa 33 poena, 8 skokova i 4 asistencije, uz deset iznuđenih faulova, pa su španski mediji odmah počeli da ga porede sa Lukom Dončićem.

Za talentovanog košarkaša su, logično, zainteresovane i Srbija i Hrvatska, što je otkrio selektor "kockastih" Veljko Mršić.

"Pre tri dana sam pričao sa Ivom, ali mi je on priznao da je njegov sin bliži igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo mu je porodica, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su (selektor) Aleksandar Đorđević i (predsednik KSS) Predrag Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Mi moramo uraditi sve što možemo da on ipak izabere Hrvatsku",
istakao je Mršić.

Nema sumnje da će Španci po običaju pokušati da iskoriste ovu situaciju i privole Nakića da nastupa za "Crvenu furiju", kao što je to bio slučaj sa Nikolom Mirotićem u skorijoj prošlosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d