Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.05.2019.

16:15

Juniori Mege vicešampioni Evrope

Juniori Mega Bemaksa nisu uspeli da osvoje Evroligu, pošto su u finalu završnog turnira u Vitoriji izgubili od košarkaša Real Madrida sa 76:95.

Izvor: B92

Autor:B92

Juniori Mege vicešampioni Evrope
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Najefikasniji u ekipi Mege bili su Aleksa Marković, Aleksandar Langović i Marko Kljajević sa po 12 poena.

Real je predvodio Mario Nakić sa 33 poena i osam skokova, Usman Garuba postigao je 21, a Amar Sila 16 poena, 14 skokova i pet blokada.

Trener Mege Branko Milisavljević rekao je da su njegovi igrači pokazali veliko srce i energiju u finalu i da je ponosan na rad u protekla četiri i po meseca i način na koji su predstavili klub, pobedivši tri evroligaška tima.

"Dogovor je bio da pokažemo da nam je ovde mesto, da smo to zaslužili na kvalifikacionom turniru, gde smo bili prvi. Svako ko je bio u prilici da bude ova četiri dana u Vitoriji i da gleda utakmice, video je da smo bili definitivno najbolji tim. Ponosan sam na našu organizaciju, sa svim članovima, zaključno sa igračima koji su pokazali neverovatno srce i energiju na kraju ove finalne utakmice. Koliko suza, emocija", naveo je on.

"Mimo očekivanja svih stručnjaka smo se našli u finalu gde smo 30 minuta protiv ovakve ekipe, sa legijom stranaca, igrali egal. Ta druga četvrtina gde smo izgubili 17 razlike definitivno je bila prelomni momenat. Jedina smo ekipa na ovom turniru koja je nadskočila Real, imali smo 20 skokova u napadu. Ako nijedan drugi podatak, onda ovaj treba da bude pokazatelj sa kakvim srcem, karakterom i jedinstvom je ovaj tim igrao. Toliko sam utakmica odigrao širom Evrope, ali ovi momci su me učinili tako ponosnim. Hvala im na tome", dodao je Milisavljević.

Dobar početak meča za Megu koja vodi 9:4, ali Real uzvraća serijom 0:8 koju prekida Brekić trojkom u tablu. Real drži minimalno vođstvo, ali u finišu poenima Langovića i Andrića Mega stiže do egala, 22:22.

Problemi u napadu na početku druge četvrtine za Megu gde Real kontrama i sa linije slobodnih bacanja stiže do 12 poena prednosti. Mega pokušava da preseče seriju Reala koji novim kontrama stiže do ubedljivih plus 22. Ipak, Mega u finišu četvrtine uspeva da smanji zaostatak pa je rezultat posle 20 minuta 33:50.

Igrali se koš za koš početkom drugog poluvremena, da bi kod rezultata 40:59 Mega u kratkom periodu vezala tri trojke (dve je pogodio Brekić), i malo po malo uspela da se vrati u jednocifren zaostatak, 53:62. Ipak, Real serijom 0:6 završava treću četvrtinu za 53:68 pred poslednjih 10 minuta igre.

Marković pogađa 8 poena u nizu na početku četvrte četvrtine, ali Real uspeva da odbije napad Mege, pa do kraja meča košarkaši Mege ipak nisu uspeli da ugroze pobedu Reala za konačnih 76:95

Mega Bemax: Musić 4, Paunović, Milojević, Kljajević 12 (6 skokova), Agoč 7 (6 skokova), Bumbić 7, Langović 12, Andrić 9, Marković 12 (10 skokova), Brekić 11, Kovačević 2, Mušikić.

Real Madrid: Ramos, Nakić 33 (8 skokova), Samar 3, Dajk 2, Kvili 6, Lopes 4, Spanjolo 2, Mehias, Garuba 21 (5 blokada), Tišma 8, Duščak, Sila 16 (14 skokova, 5 blokada).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve