Nova vest
Košarka

Subota, 18.05.2019.

14:15

"Obradović je kao Popovič, Fener kao Sparsi, a mi smo Golden Stejt"

Trener košarkaša Anadolu Efesa Ergin Ataman govorio je u mečevima polufinala i finala Fajnal fora Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Atamanov Efes je iznenadio Fenerbahče u polufinalu i pobedio ga rezultatom 92:73.

Ovo će biti prvo evroligaško finale za turskog trenera, ali ne i prvo evropsko. On je, do sada u karijeri, osvojio Evrokup 2016, Saporta kup 2002. i Evročelendž 2002. godine.

"Meni nije dovoljno samo da igram finale. Ovo mi je prvo evroligaško finale, ali nije prvo u evropskim takmičenjima. U njima nikada nisam izgubio", izjavio je Ataman.

Trener CSKA iz Moskve, ekipe sa kojom će Efes odmeriti snage u finalu, Dimitris Itudis, imao je zanimljiv odgovor na Atamanovu izjavu.

"Šta da vam kažem? Ataman je već rekao da će oni pobediti, tako da utakmica neće biti interesantna...", kazao je Itudis.

Mnogi nisu očekivali da se Efes plasira u plej-of Evrolige, posle nekoliko vezanih neuspeha u prethodnim sezonama, ali Atamanovi izabranici su ove godine nadmašili sva očekivanja.

U polufinalu pao je i veliki Fenerbahče još većeg Željka Obradovića.

"U polufinalu smo pobedili najvećeg trenera Evrope i najbolji tim Evrope. Obradović i Fenerbahče su kao Popovič i (San Antonio) Sparsi, ali mi smo igrali kao Golden Stejt", kazao je Ataman, pa se osvrnuio i na finalni duel:

"CSKA i Klajburn su kao Milvoki i Adetokumbo, tako da će biti sjajna utakmica. Znam da u Turskoj postoje tenzije između Efesa i Fenerbahčea, ali očekujem da svi Turci podrže nas jer kada se predstavlja turska zastava sve ostalo pada na drugo mesto", jasan je turski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve