Nova vest
Košarka

Petak, 17.05.2019.

17:41

Brutalni Larkin i Micić odveli Efes u prvo finale Evrolige!

Anadolu Efes je u dominantnoj košarkaškoj predstavi pobedio Fenerbahče, rezultatom 92:73 i po prvi put u timskoj istoriji našli su se u finalu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Brutalni Larkin i Micić odveli Efes u prvo finale Evrolige!
AP Photo/Alvaro Barrientos

Sjajna košarka u prvom polufinalnom duelu u Vitoriji dočekala je sve ljubitelje igre pod obručima, a nakon 40 minuta "viteške" borbe trijumf odnose "momci u plavom", rezultatom 92:73.

Već na samom startu utakmice se znalo da ćemo imati priliku da gledamo veoma interesantan duel, a kasnije smo "saznali" da na meču neće biti mnogo faulova, ali će biti onoga što publika najviše voli – poena.

Čak 39 poena smo videli u prvom kvartalu, a u drugom sedam više, i Efes je zahvaljujući herojskim potezima Vasilija Micića i Šejna Larkina (kombinovano su u ovom delu meča ubacili 20 poena) uspevala da se udalji od Fenera i na tom poluvremenu dođe do prednosti od poena.

Fener je imao periode dobre i periode loše igre u prvih 20 minuta i te oscilacije najviše su ljutile njihovog trenera Željka Obradovića, u čijim su se redovima nekako najviše isticali Marko Gudurić i Erik Grin.

I u trećoj četvrtini je Šejn Larkin vodio glavnu reč. Bio je nezaustavljiv i već posle trideset minuta košarke upisao čak 33 indeksna poena! Vasilije Micić je takođe bio veoma dobar sa trojkom i dvojkom u ovom delu meča, a imao je i onaj jedan faul u napadu kada je Gudurića udario laktom u grudi.

Utakmicu F4 Evrolige između Efesa i Fenerbahčea mogli ste da ispratite putem našeg LIVE BLOGA.

Malo se utišala ekipa Fenerbahčea, Veseli je bio najbolji pojedinac iako izlazi iz povrede i jedini je bio dvocifren posle 3 četvrtine i u nekoliko navrata je uspeo da spasi gotovo sigurnu izgubljenu loptu.

Nemoćni su bili igrači Fenerbahčea, postalo je jasno sredinom poslednje četvrtine da neće moći da dođe do preokreta, a o tome dovoljno govori i ulazak Tarika Biberovića u ovim momentima.

Do kraja je Efes samo "odrađivao posao" protiv "ranjenog" Fenerbahčea, bili su nemilosrdni tokom svih 40 minuta, a nekako su najveći deo posla odradili u drugoj četvrtini, kada su i stekli veliku prednost koji nisu ispuštali do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Najbolji igrači na utakmici bili su Šejn Larkin i Vasilije Micić, koji su igrali "kao u snu" i napravili najveći uspeh u istoriji Anadolu Efesa – finale Evrolige. Micić je imao 25 poena i 5 skokova, dok je Larkin bio još "brutalniji" sa 30 poena i po 7 skokova i asistencija!

Jan Veseli je predvodio ekipu "Fenera" sa 14 poena, dok ga je "ispoštovao" Erik Grin sa 13 poena, dok je dvocifren bio još i Nikola Kalinić sa 12 ubačenih poena i 6 asistencija.

Anadolu Efes će svog protivnika u finalu dobiti u narednom duelu, koji se igra u 21 čas, a akteri drugog polufinalnog susreta su moskovski CSKA i Real iz Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve