Pero Antić novi predsednik Makedonske košarkaške federacije

Najtrofejniji makedonski košarkaš Pero Antić je jednoglasno izabran za predsednika Makedonske košarkaške federacije (MKF).

Izvor: B92, Beta
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Antić (36) je bio jedini kandidat, dobio je maksimalnih 27 glasova prisutnih članova izborne Skupštine MKF, a na mestu prvog čoveka federacije zamenio je Petra Naumoskog.

Antić je izjavio da je je njegova ideja da sastavi snažan tim sportista i ljudi iz biznis sektora, "da svi zajedno rade na podizanju makedonske košarke i vraćanju optimizma u ovaj sport".

"Svakako da sam srećan, ali iskreno malo mi je čudno u ovoj ulozi. Prioriteta ima mnogo, od razvoja omladinske košarke, do jačanja lige i vraćanja reprezentacije tamo gde želimo da bude – redovan učesnik velikih takmičenja", rekao je novi predsednik MKF Pero Antić.

Bivši makedonski reprezentativac je sa državnim timom osvojio četvrto mesto na Evropskom prvenstvu 2011. godine, a tokom karijere je između ostalog tri puta osvojio Evroligu, a igrao je i u NBA ligi.

Dosadašnji predsednik MKF Petar Naumoski je zahvalio saradnicima i svima koji su ga podržavali u protekle četiri godine, rekavši da su "zajedno doneli mnogo promena, pozitivnih i u interesu košarke".

"Možda će neko da kaže da je moglo i više, ja ću reći da uvek može bolje i više, međutim uveren sam da je ovo maksimum sa ingerencijama koje ima MKF i rukovodstvo", rekao je Naumoski, čije su poteze tokom mandata neki klubovi često osporavali, pa čak i neuspešno pokušavali da ga smene.