Nova vest
Košarka

Utorak, 14.05.2019.

10:32

Da li će Jokić igrati na Svetskom prvenstvu? ANKETA

Denver Nagetsi su završili sezonu, pa se sada priča o Nikoli Jokiću okreće ka spekulacijama o nastupu za Srbiju na Svetskom prvenstvu 2019.

Izvor: AK

Autor: AK

Da li će Jokić igrati na Svetskom prvenstvu? ANKETA
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Jedan od najboljih centara NBA lige i ove sezone kandidat za MVP-ja, nije igrao za "Orlove" od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. gde je Srbija osvojila srebrnu medalju.

Jokić je u međuvremenu u više navrata razočarao navijače, pre svega propuštanjem Evropskog prvenstva u Istanbulu 2017, a nije igrao ni u kvalifikacijama za Mundobasket.

Pet meseci pre početka Svetskog prvenstva u Kini, i dalje nije poznato da li će Jokić biti deo tima selektora Aleksandra Đorđevića.

Kada god se pokretala ta tema u njegovom prisustvu, on se nije konkretno izjašnjavao, ističući da će da razmisli o tome i razgovara sa svojim najbližim saradnicima i porodicom.

To je ponovio i nakon eliminacije Nagetsa u polufinalu Zapada NBA plej-ofa od Portland Trejlblejzersa u sedam mečeva, gde je Jokić bio najbolji igrač Denvera.

"Kako se ja osećam, šta tim misli o tome? Šta moja porodica misli, moj agent, da li je to dobro za mene? Videćemo kako ću se osećati, mnogo sam utakmica odigrao, ali nikada ne znate", rekao je Jokić.

FIBA Svetsko prvenstvo u košarci počinje poslednjeg dana osmog meseca, a Srbija će igrati u Grupi D sa Angolom (31. avgust), Filipinima (2. septembar) i Italijom (4. septembar) u Fošanu.

Grupa D se u drugoj fazi ukršta sa Grupom C u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis (Gvangdžu). Potencijalni rivali u eventualnom četvrtfinalu su članovi Grupe A (Kina, Poljska, Obala Slonovače, Venecuela) i Grupe B (Argentina, Rusija, Južna Koreja, Nigerija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve