Panatinaikos istupa iz lige: Olimpijakos sprovodi terorizam

Košarkaški klub Panatinaikos saopštio je da se povlači iz grčke lige zbog terorizma koji sprovodi Olimpijakos.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Nove stranice rata između Panatinaikosa i Olimpijakosa upravo se pišu, a novi problemi su nastali kada je najavljeno da sudija Panajotis Anastopulos ipak neće suditi utakmicu između Olimpijakosa i Promiteasa, iako je bio određen da deli pravdu.

Olimpijakos je najavio da se neće pojaviti na toj utakmici ukoliko je bude sudio gospodin Anastopulos, pa potom Anastopulosove odluke da se ne pojavi na utakmici Olimpijakos je ipak odlučio da odigra meč sa Promiteasom, što je naravno donelo reakciju "Zelenih".

Panatinaikos je u toku dana objavio saopštenje u kom su govorili kako žele da istupe iz grčke lige u kom Olimpijakos sprovodi teror i uništava svaku regularnost šampionata, pa je tako utakmica između Panatinaikosa i Kimisa otkazana.

"Mi ili oni" je bila poruka koju je PAO poslao tražeći od nadležnih da kazne braću Angelopulos zabranivši im svaku aktivnost u sportu.

"Sve dok ligom vlada bezakonje i terorizam koji sprovodi Olimpijakos, u takvoj ligi Panatinaikosu nije mesto. Mi ne možemo biti kamuflirani između dvoje razmažene dece koji žele da prikriju svoje probleme tako što će izazvati kraj sezone što je brže moguće. Čak su ugrozili i ljudske živote... Braća Angelopulos moraju biti izbačeni iz sporta", pisalo je u Panatinaikosovom saopštenju.

strana 1 od 2 idi na stranu