Novi Sad – svetski centar basketa 3x3

Basket spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji FIBA-e i basket klubova "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3", biće održan na Trgu slobode od 24. do 25. maja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FIBA 3x3
Foto: FIBA 3x3

Celodnevna hip hop zabava

Specijalnu poslasticu predstavlja muzički deo događaja koji se odnosi na celodnevnu hip hop zabavu uz čuvenu novosadsku organizaciju Cake Beats pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i neki od najistaknutijih srpskih hip hopera, Mikri i Struka.

Na internacionalnom turniru u basketu 3x3 pod nazivom "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER" učestvovaće neke od najboljih streetball ekipa iz 16 zemalja sveta.

Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Meksiko Sitiju u julu 2019. godine.

Praznik za ljubitelje basketa u Novom Sadu pružiće publici na centralnom novosadskom trgu najbolji basket u kojem učestvuju ekipe koje su obeležile streetball scenu u celom svetu prethodnih godina.

Centar Novog Sada biće pretvoren u basket atrakciju koju će krasiti izdignuti teren na čije tribine staje 600 ljudi, a specijalna rasveta i ozvučenje doprineće posebnom doživljaju.

Na turnir koji popularizuje basket u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji pozvani su svi Novosađani i posetioci iz celog sveta.

U cilju promocije fer pleja i zdravog stila života, Novi Sad otvara svoja vrata svim ljubiteljima ovog sporta u godini kada ovaj grad nosi titulu Omladinske prestonice Evrope.

Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3x3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji.

Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World тour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – „Liman 3x3“ i „Novi Sad 3x3“, stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa.

Najbolji igrači sveta, Dušan Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3x3.

Foto: NOVI SAD ULTRA CHALLENGER
Foto: NOVI SAD ULTRA CHALLENGER

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.