Nova vest
Košarka

Petak, 26.04.2019.

10:37

Šaras: Prestanite da mi postavljate pitanja o Željku

Šarunas Jasikevičus, trener Žalgirisa, pričao je o Želju Obradoviću i ekipi Fenerbahčea posle poraza u plej-ofu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Šaras: Prestanite da mi postavljate pitanja o Željku
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Fenerbahče je odneo dve pobede iz Kaunasa i savladao Žalgiris sa 3-1 u četvrtfinalu takmičenja.

Jasikevičus je preuzeo krivicu na sebe za ispadanje iz Evrolige.

"Imam čudan osećan u dubini srca. Mislim da smo imali šansu u ovoj seriji. I dalje sam pod utiskom samo šest sviranih faulova za dve četvrtine. Ali, posle svega što smo prošli, naša evroligaška sezona je bila neverovatna. Možda sam previše optimističan, ali mislio sam da smo imali šansu da napravimo novo čudo", rekao je Jasikevičus.

On je pohvalio Fenerbahče i svog velikog prijatelja i mentora Željka Obradovića, a usput se malo i našalio.

"Izgubili smo od neverovatne organizacije sa fantastičnim igračima, fantastičnim predsednikom. Trener... Trener je OK. Prestanite da me pitate o Željku", rekao je legendarni Litvanac i izazvao smeh u konferencijskoj sali.

Šarunas je otkrio koju je lekciju naučio ove sezone.

"Najveća lekcija koju sam naučio je da ne treba paničiti i menjati filozofiju ekipe. Ako krenete da sumnjate u sebe posle poraza i krenete da menjate, to znači da filozofija igre ne postoji", jasan je Jasikevičus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve