Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.04.2019.

21:00

Dikson "razneo" Žalgiris, Gudurić dvocifren – Obradović na 18. Fajnal foru!

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Žalgiris sa 99:82 i pobedom od 3:1 u seriji uspeli su da se plasiraju na završni turnir Evrolige u Vitoriji.

Izvor: SN

Autor: SN

Dikson
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Omaleni plejmejker Bobi Dikson predvodio je ekipu Fenerbahčea sa 25 poena i samo jednim promašajem iz igre i to za dva poena, a ukupno je šutirao deset puta. Uz to je zabeležio i 4 asistencije i 3 ukradene lopte, a imao je i jedan defanzivni skok.

Dikson je u prvoj četvrtini postigao gotovo polovinu poena – 13, od ukupno 30 koliko je Fenerbahče ubacio Žalgirisu za 10 minuta košarke.

U drugoj četvrtini se vratio Žalgiris u igru, ubacili su 25 poena, a najzapaženiji je bio američki centar Brendan Dejvis sa 8 poena.

Dirigent Željko Obradović i njegov istanbulski ansambl priredili su pravu simfoniju u drugom poluvremenu, a svoju rolu je imao i Marko Gudurić, koji je u ovoj utakmici ubacio 11 poena, a Jan Veseli 12.

Ipak, Slukasovih 15 poena i 10 asistencija nisu mogli proći neopaženo pošto je po ko zna koji put pokazao koliko je važan šraf u ekipi Fenerbahčea.

Što se tiče Žalgirisa, Brendan Dejvis i Nejt Volters su još jednom prikazali sjajne partije, ubacivši 25 odnosno 18 poena, što im je donelo 35 i 24 indeksna poena i upravo su njih dvojica bili ubedljivo najbolji igrači u redovima ekipe koju sa klupe predvodi Šarunas Jasikevičijus.

Ovo je, inače, 18. Fajnal for na koji se u karijeri kao trener plasirao srpski trener Željko Obradović, peti sa Fenerbahčeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve