Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.04.2019.

15:15

Tomić: Zvezda u Superligi bez Perperoglua, Reglenda i Cirbesa

Košarkaši Crvene zvezde će u Superligi Srbije takmičenje započeti u subotu, 27. aprila.

Izvor: B92

Autor:B92

Tomić: Zvezda u Superligi bez Perperoglua, Reglenda i Cirbesa
Foto: STARSPORT/ Peða Milosavljevic

Crveno-beli u okviru A grupe igraju kao domaćin sa Dunavom iz Starih Banovaca, a meč počinje u 18 časova.

"Čestitam svim klubovima koji su iz Košarkaške lige stigli u Superligu. Ostvarili smo jedan cilj, osvojili smo ABA ligu i obezbedili plasman u Evroligu, ali to ne znači da treba da prestanemo da radimo, već da budemo spremniji i koncentrisaniji, jer želimo da osvojimo domaću ligu. Jesmo ostvarili uspeh, ali slavili smo jedan dan, a sada mora da se radi", rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

On je ocenio da nije problem to što se iz jednog takmičenja ulazi u drugo.

"Time se ne narušava kontinuitet i hemija ekipe, imamo 12 igrača spremnih da daju maksimum. Sa druge strane, ostale ekipe imale su vremena da se potpuno osveže, oporave, možda i da priprema nešto novo, drugačije u odnosu na ono što smo videli do sada", naveo je Tomić.

U Superligi Srbije za Zvezdu neće igrati Džo Regland, Stratos Perperoglu i Maik Cirbes.

"Odluka o skraćenju spiska igrača je bila, dvojica povrđjenih i Cirbes. Takva odluka je doneta zbog hemije ekipe i to je moja odluka jer smatram da je to najbolje za tim. Nismo se emotivno ispraznili i fizički, svako treba da radi svoj posao, sezona traje i imamo još mesec i po dana da obavimo posao. Radimo dalje, igrači su osveženi dobili su dva dana slobodno, napunili su baterije i biće spremni", naveo je Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve