Trinkijeri: Superliga je šansa za mlade igrače

Košarkaši Partizana u petak 26. aprila u prvom kolu Superlige Srbije dočekuju ekipu Mega Bemaksa.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Meč se igra u hali "Aleksandar Nikolić" od 20 časova, a kapije hale će biti otvorene sat vremena ranije.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri kaže da veruje da će ligaško takmičenje u Srbiji pokazati da se u našoj zemlji igra kvalitetna košarka.

"Iako srpska liga ne vodi u Evroligu, za mene to nije novost. Na primer, u Italiji je ista priča, ali to ne znači da je kvalitet ili strast, žar lige manji. Naprotiv, još veći je. Mislim da će srpska liga pokazati sve najbolje u srpskoj košarci", izjavio je Trinkijeri.

On kaže da je ovo idealna prilika da se stvore novi igrači.

"Biće to šansa za mlade igrače, biće šansa za klubove kao što su Dinamik, Borac, Novi Pazar da igraju protiv ekipa iz ABA lige. To sve donosi veliki interes za utakmice. Prvi put mi se dešava da nakon pika sezone ide pauza, pa onda ponovo se mora pripremiti ekipa, ali je zanimljivo. Sve što je novo, zanimljivo je. Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali sve se u životu mora zaslužiti. Šansa znači da se ne gledaju poeni, nego koliko si fokusiran na igru i da dokažeš kako si spreman da igraš na višem nivou. Mi odmah igramo top utakmicu sa Megom i baš me zanmima kako će se ekipa nakon borbe sa Zvezdom vratiti za teren", zaključio je trener Partizana.