Nova vest
Košarka

Utorak, 23.04.2019.

20:15

ABA liga gotova – u četvrtak kreće Superliga

Takmičenje za najbolji košarkaški klub Srbije počinje već 25. aprila, a već u petak gledaćemo "derbi kola" između Partizana i Mege, dok Zvezda ide na Dunav.

Izvor: SN

Autor: SN

ABA liga gotova – u četvrtak kreće Superliga

Crvena zvezda je pobedom nad ekipom Budućnosti postala regionalni šampion i sada se u potpunosti okreće obavezama u Superligi Srbije, gde će igrati u grupi A, zajedno sa FMP, Zlatiborom, Dunavom, OKK Beogradom i Borcem.

U grupi B će biti njihov najljući rival Crvene zvezde, beogradski Partizan, zajedno sa Mega Bemaksom, Dinamikom, Slobodom, Tamišem i Novim Pazarom. U prvoj fazi takmičenja biće odigrano ukupno 10 kola, posle čega sledi polufinale plej-ofa, kada će se sastati prvoplasirani iz Grupe A sa drugoplasiranim iz Grupe B, i obrnuto.

A ako i crno i crveno-beli opravdaju uloge favorita, osvoje prva mesta u svojim grupama, a onda se plasiraju i u finale, njihove susrete gledaćemo od 10. juna, kada će početi finalna serija plej-ofa. Finale se igra na tri dobijene utakmice, a šampiona Srbije dobićemo najkasnije 20. juna, ukoliko majstorica bude odlučivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve