Nova vest
Košarka

Utorak, 23.04.2019.

20:40

Vudard od heroja do tragičara, Zadar izborio "majstoricu"

Košarkaši Zadra revanširali su se MZT–u u Skoplju savladavši ih u uzbudljivoj završnici sa 78:77 i odluka o učesniku ABA lige naredne sezone pašće u majstorici.

Izvor: SN

Autor: SN

Vudard od heroja do tragičara, Zadar izborio
Foto: ABA/MZT/Petr Stojanovski

Košarkaši MZT–a slavili su u Zadru u prvoj utakmici uprkos fenomenalnoj partiji Džejmsa Vudarda, koji je ruku na srce i u Skoplju prikazao vrlo dominantnu predstavu.

Zadrani su bili u nezavidnoj situaciji, pošto im je igranje u ABA ligi bilo "na kocki" i pred sobom su imali motivisanog protivnika, spremnog za najviše ciljeve, koji im je u Hrvatskoj bacio rukavicu u lice.

MZT je sjajno počeo utakmicu, dobili su prvu četvrtinu sa 23:18, a drugu sa 20:17 pa smo posle 20 minuta košarke već mogli da naslutimo da će se MZT vratiti u najjače jadransko društvo.

Međutim, kako stari treneri znaju da kažu – tri ključne stvari za pobedu su kontrola skoka, kontrola izgubljenih lopti i slobodna bacanja, a MZT je imao manje skokova, manje izgubljenih lopti i veliki broj promašenih slobodnih bacanja, 20/30.

Zadrani nisu smeli da se opuštaju u ovoj utakmici, pa su tokom čitavog drugog poluvremena smanjivali razliku, pogotovo u poslednoj deonici, pa su jako brzo stigli do 6 poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 77:71.

Zadrani su tada ušli u seriju grešaka, a Džejms Vudard je približio MZT na poen razlike 15 sekundi pre kraja. Usledio je faul Andrije Bojića nad Lukom Žorićem, koji je postigao jedno slobodno bacanje, da bi Vudard na kraju postao tragičar. Kada je uhvatio ofanzivni skok nakon drugog namerno promašenog slobodnog bacanja i promašio šut za pobedu.

Zadar je do trijumfa predvodio Litl sa 20 poena i pet skokova, Žorić je dodao 17 poena i sedam skokova, dok je Vladimir Dašić upisao 12 poena i osam skokova.

U poraženom timu Vudard je imao 26 poena i 7 skokova uz 3 asistencije, dok je Lester Medford utakmicu završio sa 17 poena i 5 asistencija. Majstorica baraža igra se narednog utorka u Zadru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve