Nova vest
Košarka

Utorak, 23.04.2019.

19:00

Spektakl kakav ženska košarka ne pamti

Kadetska ekipa Radivoj Koraća pobedom na završnom turniru u hali ''Mega fektori'' osvojila je prvenstvo Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakl kakav ženska košarka ne pamti
Foto: Adria Media Group

Žuckove naslednice su u finalnoj utakmici posle velikog preokreta savladale ekipu Crvene zvezde rezultatom 82:71 (26:30, 15:16, 21:10, 20:15) i tako izazvale pravu erupciju oduševljenja nekoliko stotina strastvenih navijaca kluba iz Žuckove avlije.

Atmosfera koju su pravili navijaci Koraća tokom citavog finalnog meca, a i po okoncanju istog, teško se može opisati recima. Ovo ženska košarka ne pamti! Ovo nema ni na filmu! Jesu li ovo ljudi placeni da ovako strasno navijaju? Samo su neka od pitanja i komentara koji su usledili posle ceremonije dodele pehara i nagrada za najbolje.

U izjavi za Kurir usledio je i odgovor svih navijaca iz Žuckove avlije u glas - Ovo je ljubav, ovo nema cenu - pevali su navijaci Koraća.

Ovo je bila samo jedna od nekolicine pesama koju su navijači pevali u hali ''Mega fektori.'' Bilo je tu mnogobrojnih skandiranja, kako treneru pobedničke ekipe, tako i pojedinim igračicama, naravno sve u okviru fer i sportskog navijanja. '' Uzeo si trofej Nenade,'' '' Jedna je Borka kapiten,'' '' Korać, Korać,'' odjekivalo je naseljem Braća Jerković.

Prava ludnica nastala je tek kada je košarkašicama Koraća urucen trofej prvaka Srbije. Cela hala, cak i oni neutralni, poneseni atmosferom i ritmom bubnjeva skandirali su ime legende srpskog i svetskog sporta - Radivoja Koraća!

Što se same finalne utakmice tiče, viđena su dva potpuno različita poluvremena. Zvezda je predvođena Matićevom, Avlijašovom i Mitrovićevom furiozno startovala i povela 10:0 u 3. minutu, a zatim održavala „plus 8“ .

Međutim, borbene igračice trenera Nenada Markovića su se pred kraj prve četvrtine primakle na 26:28. U drugoj četvrtini je došlo do prvog izjednačenja rezultata, ali su izabranice Zorana Akonovića ponovo odmakle, najpre na 30:34, a zatim na čak „plus 15“ (31:46). Ponovo je ekipa Radivoj Koraća, zahvaljujući raspoloženim Boričic, Mladenović i Davinić, žestoko uzvratila i na poluvremenu je na semaforu stajalo 41:46.

U nastavku je usledilo novo izjednačenje, a potom i prvo vođstvo Koraća u 24. minutu. Domaće su serijom 11:0 stigle do 62:52 i treću četvrtinu završile sa 62:56. U poslednjoj deonici Korać ponovo povecava vođstvo. U samom finišu domaći tim je bio na bezbednih „plus 13“ i rutinski stigao do šampionskog slavlja.

Trener pobednickog sastava, Nenad Marković, sa puno emocija je doživeo veliki uspeh.

"Čestitam mojim igračicama, jer je u finalu, kao i na celom turniru igrana ekstra ozbiljna košarka. Ekipe ucesnice su prikazale zavidan kvalitet. Koracu je ovo trece uzastopno finale i sada smo uspeli da osvojimo trofej. Ne mogu da ne spomenem da sam to pre izvesnog vremena obecao pokojnom Draganu Pavlovicu Pavketu. Hvala našim sjajnim navijacima na neverovatnoj podršci i nezaboravnom spektakulu koji su priredili, bili su naš vetar u leđa"
, istakao je Marković.

Ekipu Koraća do pobede je predvodila Jovana Boričić sa 22 poena (17 skokova). Boričić je ujedno najbolja igračica i najbolji strelac finalnog turnira. Isidora Mladenović je postigla 20 poena, a Marina Davinić 15 u pobednickom timu. U timu trenera Zorana Akanovića najefikasnija je bila Milica Matic sa 20 poena (7 skokova). Milica Avlijaš je postigla 13 poena, Marta Mitrović 12, a Tamara Corto 10 poena.

Pored sjajne utakmice i velikog broja prelepih poteza, glavni utisak veceri ponovo su bili navijači Koraća koji su očigledno postali šesti igrac tima iz Žućkove avlije. Priča koja je započeta u Novom Sadu u polufinalu seniorske lige, nastavljena je na takmčenju za kadetkinje i očigledno je da uskoro neće stati, jer po rečima ljubitelja ovog sporta, ovo je nešto najlepše što je videla ženska košarka sa ovih prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve