Nova vest
Košarka

Utorak, 23.04.2019.

11:15

Alba rival Partizanu za vajld kartu u Evroligi

U košarkaškom klubu Partizan nadaju se da imaju dobre šanse da naredne sezone zaigraju u Evroligi, ali crno-beli će, kako stoje stvari, imati jaku konkurenciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Alba rival Partizanu za vajld kartu u Evroligi
Photo by Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images

Pre svega, veruje se da je specijalnoj pozivnici za učešće u elitnom klupskom takmičenju najbliža ekipa Albe iz Berlina.

Nemački klub je izgubio u finalnoj seriji Evrokupa od Valensije, ali se nalazi u dobroj poziciji i veruje se da bi pozivnica mogla da stigne upravo na njihovu adresu iako je još dosta zainteresovanih klubova.

Portal "Sportando" prenosi da u slučaju da Alba ne izbori plasman u Evroligu kroz Bundesligu, druga šansa je da aplicira za vajdl kartu.

Tako bi se moglo dogoditi da sledeće sezone u elitnom košarkaškom takmičenju u Evropi imamo čak tri nemačka kluba, pošto je Bajern već dobio licencu, a da neki treći klub bude prvak Nemačke ili finalista, ukoliko Bavarci uzmu titulu.

Kada je reč o Partizanu, zna se da su još po ispadanju u polufinalu plej-ofa ABA lige podneli kandidaturu za specijalnu pozivnicu. Veruje se da iza svega stoje prilično uticajni ljudi koji bi se založili za interese Partizana.

Takođe, kao jedan od kandidata ističe se i turski prvoligaš, Darušafaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d