Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.04.2019.

22:50

"Pokušaj linča, zašto se igralo, meč koji se nije smeo dobiti"

Crnogorski mediji ističu u izveštajima sa meča Crvena zvezda – Budućnost da je utakmica odigrana u neregularnim uslovima za igru.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty Images

Podgoričke Vijesti dolaze sa naslovom "Bilo je najvažnije sačuvati glavu: Budućnost u hororu ostala bez titule", a novinar naglašava da je pitanje kako je iko normalan dozvolio da se utakmica uopšte i odigra.

"Posle paklenog dočeka košarkašima, upravi i zalutalim navijačima Zvezde pre i tokom treće utakmice, kao i zapaljivog saopštenja Beograđana i pretnji predsednika Nebojše Čovića, bilo je jasno da "plave" čeka neviđen pakao u Beogradu. Nažalost, i najcrnje slutnje su se obistinile – meč odluke je kasnio 57 minuta, jer su Podgoričani napadnuti na terenu, udareni su Nemanja Gordić, Suad Šehović i Petar Popović, a sa tribina je čak letelo sve i svašta. U takvom paklu i neregularnim uslovima, pitanje je samo zašto su čelnici ABA lige naterali Jasmina Repešu i njegove izabranike da izađu na teren. Da nisu, bar bi bili pošteđeni dva od tri najgora sata u karijerama... Ovako, izgubili su sa utakmicu koju nisu ni smeli da dobiju, jer ko zna šta bi bilo i da je do završnice bilo rezultatski uzbudljivo, a kamoli da su pobedili", pišu Vijesti.

U sličnom maniru iz Beograda izveštava i portal CDM, a reportaža sa utakmice je naslovljena sa: "Posle pokušaja linča, 'plavi' predali ABA krunu Crvenoj zvezdi".

"Predali su košarkaši Budućnost krunu šampiona regiona i mesto u Evroligi, ali su čini se sačuvali ABA ligu jer su izašli na parket posle atmosfere linča, zbog koje je utakmica kasnila skoro sat. Smogli su snage momci Jasmina Repeše da se nadmeću sa Crvenom zvezdom, ali je očigledno sve ono što su preživeli u uvertiri, uticalo da ne odigraju na nivou iz prethodne dve utakmice finala pa su na krjau poraženi sa 97:54. Jasno je da će predstavnici klubova morati da što prije sednu za sto, kako bi ovo takmičenje od sledeće sezone bilo praćeno pre svega zbog zbivanja na parketu"
, navodi CDM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d