Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.04.2019.

18:00

Haos, incidenti, prekid – Zvezdi titula i Evroliga sa 43 poena razlike!

Košarkaši Crvene zvezde su osvojili šampionsku titulu u ABA ligi pobedom nad ekipom Budućnosti u petom meču finalne serije plej-ofa rezultatom 97:54.

Izvor: Spasoje Veselinović

Autor: Spasoje Veselinović

Haos, incidenti, prekid – Zvezdi titula i Evroliga sa 43 poena razlike!
Foto: StarSport

Utakmica koja je trebalo da počne u 19.00 je startovala sa gotovo satom zakašnjenja, pošto su igrači gostujuće ekipe napustili zagrevanje jer im grupa navijača Zvezde nije dozvolila da priđu obruču, a potom su im “okupirali“ i klupu.

Nešto pre 20.00 je startovao meč i odmah je bilo jasno da se domaći tim bolje snašao u celokupnoj situaciji, iako je prva deonica završena u kakvom-takvom egalu, sa pet poena vođstva na strani Zvezde.

Utakmica je praktično završena do kraja poluvremena, domaći su na krilima Boriše Simanića dominirali pod oba obruča, a o pravom odnosu snaga više od rezultata govori činjenica da su gosti posle 20 minuta imali timski indeks -1, dok su igrači Zvezde za to vreme skupili 62 timska indeksna poena.

Sa 26 poena prednosti je Zvezda otišla na veliki odmor, Budućnost ni u jednom trenutku nije pokazala ni naznaku ekipe koja je spremna da smanji razliku, pa je ona u poslednjoj deonici dostigla i 44 poena.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Kej Si Rivers sa 21 poenom, od toga pet trojki iz osam pokušaja, Boriša Simanić je ostao na 10, koliko je imao i na poluvremenu, a Majkl Odžo je upisao identičan broj poena.

Istakli su se Filip Čović sa 9 poena i 9 asistencija, a sjajne partije, iako se to ne vidi u statistici, pružili su Dejan Davidovac i Mohamed Faje.

Vredi istaći i da je Zvezda najveću prednost stekla u momentima kada je na parketu igrala bez klasičnih plejmejkera i centra, sa Fajeom i Simanićem na mestima pod obručem, te Dobrićem, Davidovcem i Riversom na spoljnim pozicijama.

U timu Budućnosti nema igrača vrednih pomena, najefikasniji je bio Noris Kol sa 9 poena, koliko je imao i na poluvremenu, Edvin Džekson, Dejvid Vilijams, Goga Bitadze i Nemanja Gordić su ubacili po 7.

Izabranici trenera Milana Tomića su sjajno šutirali - 17/27 za dva poena, 16/32 za tri, upisali su 27 asistencija.

Na drugoj strani, Budućnost je ubacila svega 11 od 39 šuteva za dva poena i 6 trojki iz 23 pokušaja, uz svega 9 asistencija, a na kraju, Zvezda je imala indeks korisnosti 124, dok su igrači Budućnosti sakupili svega 27 poena.

Detaljan tok dešavanja uoči i tokom utakmice mogli ste da pratite na našem sajtu i u LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1028 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d