"Službenici ABA odseli u hotelu u kom je Budućnost, situaciju brzo rešiti"

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je primoran da reaguje na vrlo neobičnu i do sada, nezabeleženu situaciju koja utiče na regularnost ABA lige.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Crvena zvezda je došla do saznanja da su službenici ABA lige, komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smešteni od 12. aprila, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu Kraun plaza koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13. u istom smešten i direktor Krešimir Novosel. Ta činjenica nije u skladu sa propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja i cele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon Budućnosti na čelu sa predsednikom kluba i skoro kompletnom upravom. Takva situacija nije se nikada dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vreme ABA Sidro lige", navodi se u saopštenju Zvezde.

Beograd kao višemilionski grad, dodaje se, ima sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta hotelskog tipa da bi se izbegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.

"Crvena zvezda ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej-ofa, niti da prejudicira neke događaje, ali smo prinuđeni da zamolimo direktora i sportskog direktora lige, da što pre reše ovu situaciju koja nikome nije u interesu i da pronađu neko drugo rešenje za smeštaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja"
, piše u Zvezdinom saopštenju.

Zvezda je navela da će se maksimalno pridržavati svih članova propozicija takmičenja i da to očekuje od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i službenika ABA lige. Crvena zvezda i Budućnost igraju finalnu seriju ABA lige. Prva utakmica završena je pobedom srpskog kluba, a druga će se igrati u nedelju takođe u Beogradu.