Nova vest
Košarka

Subota, 13.04.2019.

08:25

Gordić: Dva ili 20 razlike, moraćemo mnogo bolje da igramo naredni meč

Košarkaš Budućnosti Nemanja Gordić kaže da je nekoliko minuta slabe igre uticalo da Budućnost izgubi ritam igre a time i prvi meč sa Crvenom zvezdom.

Izvor: PT

Autor: PT

Gordić: Dva ili 20 razlike, moraćemo mnogo bolje da igramo naredni meč
Foto: Starsport

Košarkaši sa Malog Kalemegdana slavili su pobedu od 91:72 i tako poveli u finalnoj seriji ABA lige sa 1:0.

Naredni meč igra se u nedelju takođe u Beogradu i Gordić kaže da veruje da će branilac trofeja u ovom takkmičenju odigrati daleko bolje i koncentrisanije.

"Dva ili 20 poena razlike, igramo novu utakmicu u nedelju. Pričali smo u svlačionici, očigledno je da su drugo poluvreme bili mnogo bolji. Sada imamo motiv više da se u narednom meču vratimo i pokažemo karakter, da odigramo jedan od boljih mečeva", rekao je Gordić.

Na pitanje šta je potrebno menjati u igri, kaže da treba analizirati meč do tančina.

"Treba pogledati snimak utakmice, onda će biti sve dosta jasnije. Pred kraj druge i početkom treće četvrtine Zvezda je postigla veliki broj lakih poena u tranziciji. Treba probati to da branimo. Prvo to, pa onda sve ostalo".

Gordić je dodao da nema velike razlike u pristupu ovoj utakmici u odnosu na prošlogodišnju sa početkka finalne serije.

"Igrali smo 17-18 minuta odlično, kada je bilo šest sedam minuta razlike i držali smo ritam igre u našim rukama. Onda se dogodio taj pad. Treba da analiziramo zašto je došlo do toga. Činjenica je da smo promašili dosta otvorenih šuteva, izgubili smo ritam u napadu. Na drugoj strani, oni su sve pogađali, ušlio u ritam tako da je sigurno da ima dosta prostora da odigramo mnogo bolje u drugoj utakmici", zaključio je košarkaš Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve