Nova vest
Košarka

Petak, 12.04.2019.

18:10

Zvezda "razmontirala" Budućnost za prvu pobedu u finalu ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivom pobedom protiv Budućnosti od 91:72 došli su do vođstva u finalnoj seriji ABA lige, posle prvog odigranog meča.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda
Foto: Starsport

Zvezda je povela posle pobede u svojoj dvorani "Aleksandar Nikolić", gde će se u nedelju odigrati i drugi meč finala.

Crveno-beli su do pobede došli furioznim drugim poluvremenom, posle veoma neizvesnog prvog, i na kraju bez ikakve neizvesnosti došli do velikog slavlja.

Ovo je bila četvrta pobeda crveno-belih protiv aktuelnog šampiona lige ove sezone, u isto toliko mečeva, koja je još jedanput došla dvocifrenom razlikom, ovoga puta ubedljivije nego inače.

Utakmicu je dočekala puna dvorana "Pionir", domaći košarkaši su ispoštovali svoje navijače i odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone, a sigurno najbolje poluvreme (drugo), tokom kojeg su protivnika sveli na manje od 30 poena.

Prednost crveno-belih je iznosila i 27 poena, ali su vicešampioni Crne Gore uspeli da naprave seriju na kraju i dođu do nešto manjeg debakla.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.

Prva četvrtina pripala je Budućnosti, ali je pre svega viđen veliki egal i borba. Noris Kol je predvodio goste, a meč je počeo sa dve trojke Bitadzea. Odmah na startu se video duel koji će se voditi između gruzijskog centra i Majkla Odža, a Zvezdin igrač mu je na trojke uzvratio igrom u reketu.

I tokom druge četvrtine Budućnost je izgledala kao "za dlaku" bolji rival i imala prednost, doduđe ne značajnu.

Kej-Si Rivers je dobio nesportsku grešku i utopio se u sivilo koje je, u tim trenucima, vladalo na terenu, a Gordić je dobro koristio igru na niskom postu protiv Čovića. Podgoričani su tada poveli 35:29.

Čović je svojim ulaskom na teren još jedanput potvrdio da je "gejm-čejndžer". Pogodio je dva penala, sjajno proigrao Fajea posle odlične "rampe" Zvezdinog krilnog centra, a dobra igra domaćina razbudila je navijače.

Uprkos tome što je tokom maltene celog prvog poluvremena gubila, Zvezda je na poluvremenu imala prednost od tri poena posle trojke Dobrića i novog zakucavanja Fajea.

U trećoj četvrtini viđena je jako loša košarka i "dominacija sudija". Zbog neprikladnih uzvika i navodnog korišćenja pištaljke sudija Pukl je izbacio nekoliko navijača iz hale, a rezultat posle dva minuta košarke bio je 0:0.

Usledila je trojka Kola, pa Berona, a onda novo zatišje, ispostaviće se pred buru.

Zvezda je od sredine treće četvrtine ušla u šuterski ritam, do kojeg ih je vodio nezaustavljivi Beron. Amerikanac nije mogao da promaši za tri poena, a koševi crveno-belih padali su ko na traci.

Šampion Srbije je dobro igrao u odbrani i pravovremeno pomagao sa pik-en-rola, koji im je u prvih 20 minuta pravio ogromne probleme. Beron je nastavio da pogađa, uključili su se Čović, a na kraju i Dobrić, koji je zapečatio katastrofalnu četvrtinu gostiju trojkom u poslednjim sekundama.

Budućnost je tokom treće deonice postigla samo deset poena, a pred poslednjih deset minuta crveno-beli su imali +13.

Četvrta četvrtina bila je samo formalnost za domaćina, ali se on potrudio da navijačima priredi dodatno posebnu atmosferu.

Trojke su "padale" kao od šale, a Budućnost je srljala iz greške u grešku. Prednost Zvezde je rasla iz minuta u minut i u jednom trenutku iznosila i 27 poena.

Na sreću po goste došlo je do malog zasićenja za Zvezdu i Budućnost je mini-serijom uspela da smanji prednost protivnika na ispod 20 razlike.

Ubedljivo najbolji akter meča bio je Beron sa 19 poena i pet asistencija (4/4 za tri). Istakao se i Dobrić sa 12 poena, Čović je imao osam uz šest asistencija, isto poena koliko i Davidovac.

Perperoglu, Faje i Rivers su ubacili po sedam, dva manje nego Cirbes, koji je uhvatio i šest lopti.

Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Noris Kol sa 18 poena. Iza njega našli su se Koti i Erl Klark i Gordić sa po osam, te Bitadze i Džekson sa po šest poena.

Naredni, drugi meč finalne serije na programu je u nedelju u dvorani "Pionir" od 19 časova, a serija se zatim seli u Podgoricu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

664 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve