Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.04.2019.

13:15

O titulama se odlučuje na O2

Na Televiziji O2 vas očekuje bogat sportski vikend, a u centru pažnje su borbe za titule šampiona ABA lige u košarci i Srbije u fudbalu.

Izvor: B92

Autor:B92

O titulama se odlučuje na O2

Osim toga, O2 TV nastavlja i sa prenosima mečeva italijanske Serije A.

U petak je na programu košarka, u subotu derbi sezone u Superligi Srbije, a u nedelju italijanski fudbal.

Petak 19.00 ABA liga finale 1. utakmica Crvena zvezda – Budućnost

Posle uzbudljivog polufinala "večitih rivala" i finalna serija ABA lige na O2. U reprizi prošlogodišnjeg finala C. zvezda i Budućnost boriće se za titulu i plasman u Evroligu, koji od sledeće sezone garantuje 34 utakmice sa najboljim klubovima Evrope. Zvezda je u ligaškom delu sezone imala samo jedan poraz, osvojila je prvu poziciju i imaće prednost domaćeg terena. Budućnost je bila četvrta, ali je to nije sporečilo da u majstorici pobedili Cedevitu u Zagrebu i zakaže novo finale.

Prošle sezone timovi su bili u istoj situaciji. Podogirčani su uspeli da slave u Beogradu i sačuvaju domaći teren, i tako dođu do prve titule u ABA ligi. Zvezda želi revanš, ali pitaće se i Budućnost. Crveno beli i dalje bez Reglanda, a Budućnost bez Ivanovića. Legije stranaca na obe strane, ali po pravilu odlučuju domaći igrači. Prvi meč igra se u hali "A. Nikolić" pred punim tribinama, direktan prenos je na O2 tv. Studio u kome će gost biti bivši reprezentacivac Srbije Duško Savanović počinje pola sata ranije.

Subota 18.00 Superliga Crvena zvezda – Radnički Niš

Počinje plej of Superlige Srbije, a već u prvom kolu imamo duel koji bi mogao da odluči šampiona. Zvezda ima iza sebe impresivnu sezonu, što na domaćoj sceni, što u Evropi, a jedini tim koji može da im pokvari tu sliku je niški Radnički. Crveno beli su u poslednjih sedam kola ušli sa četiri boda prednosti u odnosu na Nišlije i trijumf bi po svemu sudeći značio i odbranu šampionske titule.

Međutim, tim Nenada Lalatovića ima samo jedan poraz ove sezone i to još u drugom kolu upravo od Zvezde. U fantastičnoj su seriji: od poslednjih 13 mečeva dobili su 12. Međutim šta reći o Zvezdinoj rekordnoj seriji bez poraza koja traje još od 1. oktobra 2017. godine. Zvezda je najefikasniji tim šampionata - a Radnički ima najboljeg strelca lige Ermina Haskića sa 20 golova. Subota 18 časova , stadion Rajko Mitić - da li titula ostaje na Marakani ili se seli iz Beograda ?


Nedelja 12.30 Serija A Torino – Kaljari

Torino hvata poslednji voz za Ligu Evrope, ima dva boda manje od Rome koja je na pozicjji broj 6. i koja vodi u evropska takmičenja. Međutim tu je i Lacio koji ima isto bodova kao Torino, pa je pobeda imperativ za domaćina. Kaljari je u mirnoj luci, daleko od Evrope, ali ni blizu zone ispadanja. Tradicionalno su ovo mečevi sa puno golova. Na poslednjih deset je bilo više od tri po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve