Nova vest
Košarka

Sreda, 10.04.2019.

21:10

"Zvezda i Budućnost su nacionalni projekti, nema smisla boriti se s njima"

Glavni sponzor i predsednik Cedevite Emil Tedeski odlučio je da od sledeće sezone u zagrebačke timu igraju najviše dvojica Amerikanaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: ABA/Cedevita/Marin Susic

Cedevita je samo jednom u poslednjih osam godina bila van četiri najbolja tima u ABA, tri puta je igrala u finalu, ali je drugu sezonu u nizu zaustavljena u polufinalu.

Uprkos velikim ulaganjima u ekipu, Cedevita ne uspeva da osvoji titulu na Jadranu, a nakon drugog uzastopnog poraza od Budućnost u polufinalu, Tedeski je izgleda digao ruke.

Jedan od najuspešnijih hrvatskih biznismena procenio je da nema smisla boriti se sa "nacionalnim (i političkim) projektima kakvi su Crvena zvezda i Budućnost, i to u situaciji kada njegov klub nije ni gradski projekat".

Osim toga, put prema Evroligi je uzak, "u najjače klupsko takmičenje u Evropi ide samo prvak ABA lige pa vam ni dvostruko veći budžet tima ništa ne garantuje".

"Davati toliki novac da biste pokazivali mišiće u Hrvatskoj nema smisla jer se prvak "Lijepe naše" može biti za mnogo manje novca", istakao je Tedeski za "Večernji list".

Zvezda i Budućnost će se drugu sezonu u nizu boriti za titulu šampiona ABA i predstavnika Jadrana u Evroligi. Prošle je bitku dobila Budućnost, nova kreće u petak u "Pioniru" od 19h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve