Nova vest
Košarka

Utorak, 26.03.2019.

21:02

Održan Draft Junior NBA Srbija 2019

U svečanoj sali Ustanove kulture opštine Palilula „Vlada Divljan“ u utorak 26. marta održan je Draft Junior NBA lige 2019.

Izvor: SV

Autor: SV

Održan Draft Junior NBA Srbija 2019
kss.rs

Na događaju su izvučeni NBA klubovi i škole koje će nositi njihova imena.

Košarkaški savez Srbije u saradnji sa NBA Evropa četvrti put organizuje Junior NBA ligu, u kojoj će i ove godine učestvovati 20 beogradskih i po pet novosadskih i niških osnovnih škola, odnosno oko 450 malih košarkaša. Takmičenje će se održati po sistemu NBA lige za učenike (dečake i devojčice) petog i mlađih razreda.

I ove godine, Junior NBA liga se organizuje uz pomoć poslovnih partnera KSS „Melkare Šabac“ i „Triglav osiguranja“.

U sjajnoj atmosferi, pred oko 500 dece, profesora i gostiju, Draftu su prisustvovali bivši asovi Dušan Kecman, Duško Savanović, ambasador FIBA Nataša Kovačević, čelnici Košarkaškog saveza Srbije…

Prisutnima se prvi obratio potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević:

“Košarkaški savez Srbije je sa kancelarijom NBA lige u Evropi pre četiri godine započeo ovaj projekat Junior NBA lige, koji se u prve tri sezone pokazao izuzetno uspešan i izazvao je veliko interesovanje. Danas otvaramo novu, četvrtu sezonu, sa verom da će biti najbolja do sada. Verujem da ćete se lepo igrati i zabavljati, da ćete uživati u utakmicama Junior NBA lige. Nadam se da će jednog dana neki od vas postati pravi košarkaši i ostvariti san skoro svakog dečaka koji trenira košarku – da igra u NBA ligi, kao što sam ga ja ostvario kada sam obukao dres Minesota Timbervulvsa. Na kraju, želim da se zahvalim našim poslovnim partnerima, koji će i ove sezone biti uz nas, Triglav osiguranju i Mlaekari Šabac, kao i Sportskom savezu Niša i Košarkaškom savezu Novog Sada… Deco, igrajte se i uživajte!“

U ime sponzora Mlekare Šabac, govorila je direktorka marketinga Milica Jelić.

“Zaista smo ponosni što smo deo jedne ovako velike i značajne priče već treću godinu zaredom. Posebno nas raduje činjenica da se nakon ove manifestacije mnogi od takmičara pronađu u ovom sportu i krenu stopama naših proslavljenih košarkaša. Želimo da zajedno uživamo u dobroj atmosferi i da se radujemo vašim pobedama, a vi ćete tokom takmičenja biti u prilici da uživate i u našim proizvodima. Srećno svima!“

Imena škola i NBA klubova izvlačili su kapiteni ekipa u društvu prvotimca Crvene zvezde MTS Dušana Ristića i juniorskog reprezentativca Partizana Đorđa Pažina.

Novitet je da su ove godine dečaci i devojčice kapiteni učestvovali u NBA kvizu, odnosno odgovarali na pitanja kako bi mogli da biraju ekipu čiji dres žele da nose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve