Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.03.2019.

22:48

Sjajni "Kanarinci" ponizili Olimpijakos

Košarkaši Gran Kanarije su na svom parketu ubedljivo pobedili Olimpijakos rezultatom 90:67 u 28. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Sjajni
EPA-EFE/Elvira

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulog nekadašnjeg prvog čoveka Panatinaikosa, Tanasisa Janakopulosa.

Poznato je da je Gran Kanarija Arena jedno od najtežih mesta za gostovanje, ali učinak "Kanarinaca" u ovoj sezoni Evrolige nije baš bio za pohvalu. Međutim, uspeli su da u 28. kolu prilično obraduju svoju vernu publiku pošto su u potpunosti pobedili favorizovani Olimpijakos rezultatom .

Već od samog starta je utakmica delovala neuobičajeno jer je Gran Kanarija rano došla do vođstva, pa i uspela da ga zadrži tokom čitavih deset minuta. U drugom kvartalu, uspeli su da dodatno povećaju svoju prednost i na velikom odmoru da vode sa čak 11 poena razlike.

Trener Olimpijakosa, Dejvid Blat, izjavio je kako njegov tim mora podhitno da počne da pogađa neke šuteve ukoliko želi da izbegne poraz, a problem je bio što sem Najdžel Vilijams Gosa i na momente Nikole Milutinova, Pirejci nisu imali raspoložene igrače.

Treća deonica je protekla u potpunoj dominaciji domaće ekipe, ubacili su čak 29 poena uz koš Paulija u poslednjim momentima uz zvuk sirene pa je na semaforu pisalo 69:46.

U četvrtoj četvrtini, Gran Kanarija je fantastično šutirala pogađali su trojke u serijama, a Vene i Erikson su se posebno isticali, pošto je Markus Erikson ubacio čak pet trojki u drugom poluvremenu.

Na kraju, Gran Kanarija je slavila rezultatom 90:67 i došla do svog osmog trijumfa u Evroligi. Najefikasniji je bio malopre pomenuti Erikson sa 24 poena, a Sim Sander Vene 14. U redovima Olimpijakosa, Veber i Tupan po 13 i 12 poena.

Olimpijakos je smanjio svoje šanse za odlazak u Top 8 fazu, pa nas čeka prilično interesantna borba za narednu fazu Evrolige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve