Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.03.2019.

21:55

Koponen uz zvuk sirene doneo trijumf Bajernu

Košarkši Bajerna savladali su Barselonu u Minhenu u 28. kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja rezultatom 73:71 i ostali u trci za Top 8.

Izvor: SN

Autor: SN

Koponen uz zvuk sirene doneo trijumf Bajernu
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Prva četvrtina je pripala ekipi Barselone, kombinovanom zonskom odbranom je Svetislav Pešić zbunio Dejana Radonjića, ali je Bajern uspeo da odličnom odbranom na perimetru ukrade dve lopte i zabeleži laka četiri poena, pa je zaostatak bio samo pola koša nakon 10 minuta košarke u Minhenu.

Odlepila se Barsa na početku druge četvrtine, ali je Radonjić pravovremeno reagovao tajm autom pa se Bajern vratio na 5 poena zaostatka, a onda je usledila sjajna kombinacija na relaciji Dangubić – Lučić.

Vladimir Lučić je potpuno sam utrčao po čeonoj liniji, Dangubić ga uočio i poslao mu pas pa je Roland Smits napravio nesportski faul i Bajern je opet na pola koša zaostatka.

Iako je Bajern pružio sasvim solidnu predstavu, nakon nespretnog poteza Nihada Đedovića kome je lopta ispala 2 sekunde pre kraja prvog poluvremena, na veliki odmor se otišlo sa prednošću Barselone rezultatom 36:32.

Već sredinom trećeg perioda Barselona odlazi na plus 11, a njihova prednost se za tren oka istopila pa je Svetislav Pešić bio primoran da reaguje i ta njegova reakcija donela je boljitak u igri njegovog tima koji do kraja četvrtine ponovo uspeva da se odlepi.

Bajern je sjajnom serijom uspeo da povede na nekih 2 i po minuta pre kraja, ali je Viktor Klaver vezao poene u dva dobra napada i Barsa je ponovo povela.Nije ta prednost dugo trajala, pošto je Bajern vrlo brzo uspeo da izjednači, a i trojkom Vladimira Lučića da povede sa 70:67 na 10 sekundi do kraja meča.

U penal seriji je Barsa došla do izjednačenja, a Bajern je imao oko 6 sekundi za poslednji napad.

Peteri Koponen donosi trijumf Bajernu (rezultatom 73:71) uz zvuk sirene i ostavlja šansu ekipi Bajerna da se plasira u plej of, sa 13. pobedom uz 15 poraza i u naredna dva kola igraće sa Darušafakom i Gran Kanarijom. Barselona je izgubila šansu za poziciju broj 4 koja garantuje prednost domaćeg terena u nokaut fazi Evrolige.

Najefikasniji pojedinci su bili upravo heroj trijumfa Peteri Koponen i Devin Buker koji su ubacili po 14 poena, reprezentativci Srbije su bili veoma dobri jer je Stefan Jović ubacio 10, Vladimir Lučić 7 uz onu veoma važnu trojku na Jovićevu asistenciju pred sam kraj meča.

Na drugoj strani, Ante Tomić i Toma Ertel sa po 13 poena predvodili su ekipu Barselone koja je prokockala veliku prednost i faktički sama sebi otežala put na fajnal for.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve