Nova vest
Košarka

Utorak, 19.03.2019.

10:08

Španci se "plaše" Srbije: Oni su maltene na nivou SAD

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo stavio je Srbiju "rame uz rame" sa najjačom selekcijom sveta, Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: LN

Autor: LN

Španci se
Photo by Elsa/Getty Images

Skariolo je u razgovoru za Mediaset pričao o Svetskom prvenstvu u Kini i tome da već u drugoj grupnoj fazi postoji mogućnost da se "furija" sastane sa Srbijom.

"U prvoj fazi čekaju nas ekipe koje na prvi pogled neće biti komplikovano pobediti, ali neće biti baš lako. Sve ekipe imaju korektan nivo kvaliteta i niko ne osporava njihov plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Skariolo.

Španci u prvoj grupnoj fazi igraju sa Iranom, Portorikom i Tunisom.

Skariolo veruje da su "orlovi" na korak od aktuelnog šampiona sveta i Olimpijskih igara, Amerikanaca.

"Ako se u narednoj fazi sastanemo sa Srbijom, igraćemo sa rivalom kojeg bih kotirao samo malo ispod Sjedinjenih Američkih Država. Vidim da svi igrači žele da igraju na SP i vidim njih maltene na nivou na kojem su SAD", jasan je Skariolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d