Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.03.2019.

23:17

Srbija u Šenjangu sa Francuzima, Italijanima i Novim Zelandom

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević učestvovao je na velikoj konferenciji za medije u kineskom gradu Šenjangu.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija u Šenjangu sa Francuzima, Italijanima i Novim Zelandom
Foto:Starsport

Tamo je najavljen turnir koji će u ovom gradu biti odigran pred Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Kako se najavljuje, na takmičenju čiji će glavni organizator biti Bing Liu, vlasnik kompanije „Golden star investment“ koja je dugogodišnji poslovni partner KSS, učestvovaće nacionalni timovi Srbije, Francuske, Italije i Novog Zelanda.

Izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića to će biti ujedno i poslednja provera pred Mundobasket koji počinje 31. avgusta. U Šenjangu provesti desetak dana i odatle će otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

"Ideja je da naši treneri i sudije odlaze u Lijaoning i obučavaju Kineze, dok će mladi košarkaši i košarkašice iz najmnogoljudnije zemlje na planeti dolaziti u Srbiju i prolaziti obuku na našim košarkaškim kampovima. Inače, čelnici ovog grada su već bili u Srbiji i oduševljeni su našom zemljom, a kompletna provincija obožava košarku. Uostalom, njihov klub Lijaoning je prošle sezone bio šampion Kine", izjavio je Tomašević.

Generalni sekretar KSS je poklonio gradonačelniku Šenjanga Đangu Junu dres našeg nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve