Nova vest
Košarka

Subota, 16.03.2019.

11:30

Dobar žreb – Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na Mundobasketu!

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D Svetskog prvenstva u Kini protiv selekcija Italije, Filipina i Angole.

Izvor: PT

Autor: PT

Dobar žreb – Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na Mundobasketu!
Foto: YTSS/ FIBA

Izabranici Aleksandra Đorđevića nalaze se u grupi po meri, pošto su iz četvrtog šešira dobili Filipine, a ne Kanadu ili Crnu Goru.

Iz trećeg nije bilo lakog protivnika za "Orlove" i odatle su nam došli "Azuri", dok su Rusija, Australija i Brazil završili u drugim grupama.

Ukoliko Srbija obzebedi prvo mesto automatski će izbeći selekciju SAD do mogućeg finala, ukoliko, naravno, "Drim tim" bude prvu u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Imamo i grupu "smrti". U njoj će igrati selekcije Litvanije, Kanada, Australije i Senegela. Veoma je teška i jedan od favorita za visok plasman završiće učešće u prvoj fazi.

Selekcija domaćina je dobila grupu po meri, pošto će igrati sa Poljskom, Venecuelom i Obalom Slonovače, i ovo je svakako najslabija grupa.

Reprezentacija Crne Gore nije imala sreće na žrebu i igraće protiv selekcija Grčke, Brazila i Novog Zelanda. Španija je dobila laku grupu, Francuska i Nemačka veliki su favoriti u svojoj, kao i Argentina i Rusija.

Kada je reč o sistemu, dalje prolaze po dve ekipe, potom se prave četiri grupe od četiri tima i dalje prolaze po dve selekcije. Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a reprezentacija Srbije odbranu srebra i napad na zlato kreće u gradu Fošan.

Prenos žreba pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve