Nova vest
Košarka

Petak, 15.03.2019.

22:13

Budućnost pretposlednja posle "hladnog tuša" u Baskoniji

Košarkaši Baskonije nisu imali problem da izađu na kraj sa Budućnosti, pa su na domaćem parketu slavili rezultatom 82:62 u 26. kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Budućnost pretposlednja posle
EPA-EFE/DAVID AGUILAR

Baskonija je kontrolisala utakmicu od početka do kraja, njihova prednost je samo rasla, a na kraju je pobeda bila ubedljiva.

Španskom timu je ovo bio treći trijumf zaredom u Evroligi, dok je crnogorski predstavnik upisao šesti poraz u nizu.

Budućnost je početkom drugog poluvremena bila koliko-toliko u igri kada je prišla na samo četiri poena zaostatka, ali je tada Baskonija ubacila u veću brzinu i "pregazila" rivala. Prednost izabranika Velimira Perasovića je u jednom treuntku iznosila 24 poena, ali dalje nije rasla.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Patrisio Garino sa 16 poena. Šavon Šilds je upisao 12, Marselinjo Uertas jedan više, dok je Vensan Poarije imao osam poena i 13 skokova.

Na drugoj strani Noris Kol je imao 17 poena, Erl Klark 13 uz devet skokova, a Koti Klark devet.

Podgoričani su porazom, posle pobede Gran Kanarije nad Darušafakom, ostali zakucani na pretposlednjem mestu Evrolige, sa pobedom manje od Španaca, a tri pobede više od katastrofalne Turaka.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve