Nova vest
Košarka

Petak, 15.03.2019.

19:46

Cedevita osigurala domaćinstvo, rasplet u ABA dolazi do kraja

Košarkaši Cedevite pobedili su u Zagrebu Mornar sa 94:80 u prvoj utakmici poslednjeg, 22. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Cedevita osigurala domaćinstvo, rasplet u ABA dolazi do kraja
Foto: ABA liga/Cedevita/Marin Susic

Cedevita je večerašnjom pobedom osigurala prednost domaćeg terena pred polufinalne mečeve ABA lige, pošto je regularni deo završila na drugom mestu sa 16 trijumfa i šest poraza.

Domaći košarkaši su osvojili svaku od četiri deonice, a najubedljiviji su bili u prvoj i trećoj. Prvu su rešli sa 26:20, u trećoj su bili bolji sa 28:22, dok su u preostale dve slavili sa pola koša.

Zagrepčane je do pobede predvodio Džejkob Pulen sa 21 poenom, dok je Džastin Kobs ubacio 17.

U ekipi Mornara istakao se Dejšon Najt sa 13, dok je Landing Sane ubacio deset.

Cedevita će se u polufinalu ABA lige sastati najverovatnije sa Budućnosti, dok će u drugom polufinalu odmeriti snage "večiti" rivali Crvena zvezda i Partizan.

Jedina rokada koja može da se desi je ta da Budućnost izgubi od Cibone na domaćem parketu, a da Partizan, prema očekivanjima, savlada FMP na gostovanju. U tom slučaju Budućnost bi išla na megdan Zvezdi, dok bi crno-beli igrali sa Hrvatima, ali su šanse za tako nešto dosta male.

Mornar ove sezone nije uspeo da ponovi uspeh iz prethodne kada je igrao u plej-ofu ABA lige, pošto je osmi sa osam trijumfa i 14 poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve