Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.03.2019.

23:11

Džejms bez respekta – Armani posle 4 poena u četvrtini srušio Pirejce

Košarkaši Armanija iz Milana pobedili su Olimpijakos na domaćem parketu rezultatom 66:57 u 26. kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Džejms bez respekta – Armani posle 4 poena u četvrtini srušio Pirejce
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Ekipa iz Milana je došla do druge pobede nad Olimpijakosom u ovosezonskom izdanju Evrolige i prestigla tim iz Pireja na tabeli, četiri kola pre kraja.

Posle odličnog otvaranja meča tim Simonea Pjaniđanija je u drugoj četvrtini uspeo da postigne samo četiri poena, pa se na poluvreme otišlo sa nestvarno neefikasnih 23:23.

Nivo košarke bio je značajno bolji u nastavku, pogotovo u trećoj deonici, koju je Armani rešio u svoju korist sa 26:16. Prednost domaćina je u poslednjih deset minuta samo rasla, u jednom trenutku iznosila i 16 poena, pa je do kraja meča Olimpijakos uspeo samo da umanji zaostatak.

Ubedljivo najbolji akter meča bio je američki plejmejker Majk Džejms, koji je ostvario indeks 31 uz 27 poena i po šest skokova i asistencija.

Pored njega jedini dvocifreni kod domaćina bio je srpski internacionalac Vladimir Micov sa 13 poena, Kejleb Tarzuski je zabeležio šest poena i deset skokova, dok je Nemanja Nedović završio sa sedam poena uz šut iz igre 3/11.

Meč za goste je obeležila povreda Vasilisa Spanulisa, koji je morao da napusti meč tokom druge četvrtine.

Srpski centar Nikola Milutinov odigrao je 30 minuta i imao 13 poena i devet skokova, Najdžel Vilijams-Gos je ubacio 11 poena i imao šest uspešnih dodavanja, a poen manje dodao je Saša Vezenkov.

U poslednjem meču dana Gran Kanarija je u derbiju začelja na svom parketu preslišala Darušafaku i savladala je rezultatom 84:64.

Kod pobednika istakao se Markus Erikson sa 16 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Kartal Ozmizrak sa 11 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve