Nova vest
Košarka

Subota, 02.03.2019.

16:17

Davidovac: Nismo pod pritiskom da pobedimo

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je da njegova ekipa spremna čeka utakmicu sa Partizanom i da neće biti pod velikim pritiskom.

Izvor: SN

Autor: SN

Davidovac: Nismo pod pritiskom da pobedimo
Foto: Starsport

"Svaki derbi je priča za sebe, sada smo maksimalno posvećeni ABA ligi i onome što nas čeka u regionalnom takmičenju. Odmorni smo, dobro smo iskoristili pauzu, zdravi, kompletni i spremni, željno iščekujemo novi derbi. Nismo pod velikim pritiskom, jer smo matematički osigurali prvo mesto u ligaškom delu, ali to ne znači da nećemo izaći na teren da damo sve kako bismo pobedili", rekao je Davidovac za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u nedelju od 18 časova protiv Partizana, utakmicu 20. kola ABA lige. Crveno-beli su prvi na tabeli sa 18 pobeda i jednim porazom, a crno-beli su četvrti skorom 13/6. Zvezda je domaćin, pa će se utakmica igrati pred njenim navijačima.

"Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, naše je da odigramo snažno, pametno, da koristimo energiju i atmosferu koju znaju samo naši navijači da naprave. Idemo korak po korak, svesni smo da sve što sledi najviše zavisi od nas", naveo je Davidovac.

Kej Si Rivers rekao je da su utakmice dva beogradska rivala uvek uzbudljive i neizvesne.

"Treba da uđemo u utakmicu bez razmišljanja da li ćemo pobediti ili ne, bez ikakvih kalkulacija. Važno je da uđemo čvrsto u utakmicu i iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je takva utakmica da je uvek uzbudljivo i neizvesno, tako je svuda, ali navijači Crvene zvezde pred kojima sam igrao i ranije, su definitivno naš šesti igrač i to treba da iskoristimo kao dodatnu motivaciju", dodao je Rivers.

To će biti 37. utakmica Partizana i Zvezde dve u regionalnom takmičenju, a crveno-beli imaju 17 pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve