Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.02.2019.

20:29

Kalinić i Gudurić dominirali, Micić podbacio

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Anadolu Efes rezultatom 84:66 u 24. kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Kalinić i Gudurić dominirali, Micić podbacio
Foto: Starsport

Fener je došao do treće pobede u nizu, dok je Efes prekinuo seriju od dva uzastopna trijumfa. Ovo je, ujedno, bila treća pobeda u nizu za tim Željka Obradovića, koji je bio u seriji od tri uzastopna poraza protiv Ergina Atamana.

Efes je dobro otvorio meč i poveo sa 17:9, ali je zatim usledila rapsodija domaćina. Fener je napravio 16:0, poveo sa osam poena viška, a tu prednost samo uvećavao do odlaska na odmor.

Efes u nastavku igre nije uspevao da dođe do ritma sa početka prve četvrtine i prednost Fenera je bila sve veća i veća.

Srpski košarkaši u redovima Fenera su se još jedanput istakli – Nikola Kalinić je ubacio 15 poena (3/4 za tri), uz tri skoka i dve asistencije, dok je Marko Gudurić imao 11 poena (3/4 za tri) i četiri asistencije.

Pored njih, dvocifreni su bili Kostas Slukas sa 17 i Luiđi Datome sa 13 poena.

Vasilije Micić imao je šutersko veče za zaborav, pa je za 21 minut od sedam šuteva ka košu Fenera pogodio samo jedan. Uz to je, ipak, dodao tri skoka i pet asistencija. Najbolji u njegovom sastavu bio je Adrijen Moerman sa 18 poena, dok je Tibor Plajs dodao 11, dva manje od Šejna Larkina.

I pored poraza, Atamanov tim je jako blizu odlaska u plej-of s obzirom da su šest kola pre kraja ostvarili 15 pobeda, dok je Fener još ranije oborio rekord "moderne" Evrolige i nikad brže se plasirao u doigravanje, a takođe i jedno od prva četiri mesta koja im donose prednost domaćeg terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve