Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.02.2019.

19:00

Ludnica u Podmoskovlju, Armani slavio nakon preokreta

Košarkaši Himkija vodili su tokom tri četvrtine, da bi Armani preuzeo kormilo početkom poslednje deonice i nakon jako turbulentnih 10 minuta, odneo je pobedu.

Izvor: SN

Autor: SN

Ludnica u Podmoskovlju, Armani slavio nakon preokreta
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Himki se trenutno nalazi na devetoj poziciji uz devet pobeda i 15 poraza, dok je Armani na 13 pobeda i 12 poraza. Što se tiče Himkija, oni su na ovoj utakmici bili jači za Alekseja Šveda, a takođe su potpisali i Endrua Herisona.

Povratnik Šved je, kao po običaju, bio najefikasniji pojedinac svoje ekipe, sa 23 poena, a pratili su ga Tomas sa 17, dok su po 15 imali Toni Kroker i današnji rođendandžija Čarls Dženkins.

Što se tiče Armanija, izabranici Simonea Pjaniđanija, uzdrmani su vešću da ih Dairis Bertans napušta zbog ugovora u NBA ligi, pa su Džejms sa 16 poena, a Micov i Tarčevski sa po 15 bili najefikasniji pojedinci italijanskog predstavnika

Od samog starta je Himki bio bolji protivnik, pa se na poluvreme otišlo sa devet poena prednosti u korist ruske ekipe, pošto je na semaforu pisalo 54:45. Pokušavao je Armani da se vrati, najžešći su udari bili u trećoj deonici, ali je Himki sve to odbijao i sa plus šest ušao u poslednjih deset minuta košarke.

Trojkom Nemanje Nedovića i serijom 7:1 u korist gostiju počela je poslednja deonica, a to se pretvorilo u rapsodiju Pjaniđanijevih igrača, pa su za polovinu četvrte četvrtine napravili seriju od neverovatnih 18:3.

Ipak, Himki nije želeo da prepusti pobedu gostima, pa je uspeo da napravi kontra seriju od 7:0 i izjednači rezultat na nekih dva minuta pred kraj susreta. Džef Bruks je zaradio četvrti faul u tim odlučujućim momentima, a ta odluka mu je vrlo teško pala i on je nastavio da se raspravlja sa arbitrima, pa je dobio i tehničku grešku, što je za njega automatski bio kraj.

Trojkom Čarlsa Dženkinsa, Himki je poveo po prvi put u četvrtoj četvrtini, a Micov je vrlo brzo uspeo da je "vrati" nakon asistencije Nemanje Nedovića.

Himki je ipak ostao kratkih rukava zahvaljujući herojskom povratku italijanskog predstavnika, ali ostaće žal za propuštenim prilikama, pošto je Himki ubacio svega 15 poena u poslednjoj četvrtini.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve